REBECA BREHOI & DIANA OSVALD: Un nou proiect Erasmus+ câștigat de Liceul Ghibu

Liceul Teoretic Onisifor Ghibu a câștigat de curând, în luna august 2018, un proiect cu finanțare internațională, inițiat de doamna profesoară Lucia Cighir. Domnia-sa a avut amabilitatea de a ne oferi mai multe detalii despre acesta.

image1

Prof. Lucia Cighir, talonată de subsemnatele, Diana Osvald şi Rebeca Brehoi

„Acest proiect de parteneriat strategic (KA229) finanțat de Comisia Europeană, in cadrul programului Erasmus +, va da liceului nostru posibilitatea de a promova valorile patrimoniului nostru național, precum și de a învăța de la partenerii noștri despre culturile celorlalte țări participante la proiect“, ne-a declarat dna prof. Cighir.

image2Proiectul se numește Dimensions of European Cultural Heritage (Dimensiuni ale Patrimoniului Cultural European) și are ca obiectiv transmiterea și valorizarea Patrimoniului Cultural Național din mai multe țări europene, printre care și România.

Este vorba de un parteneriat între scoli din mai multe țări europene. Coordonator este Scoala Janka Bytnara Rudego din Varșovia, Polonia. Partenerii sunt: Liceul Teoretic Onisifor Ghibu din Oradea, România, Şcoala Tin Ujevic din Osijek, Croația, Colegiul Edouard Glissant din Le Lamentin, Franța, Şcoala Gimnazială Peta din Arta, Grecia, Instituto de Educacion Secundaria Martaguisela din O Barco de Valdeorras, Spania.

Concret, in cadrul acestui proiect, școlile vor organiza fiecare acțiuni, fie online, fie prin mobilități, toate cu tematică legată de moștenirea culturală naționala și europeană.

Beneficiarii acestui proiect de mobilitate vor fi, in primul rând, elevii și profesorii liceului nostru și, in plan mai larg, intreaga colectivitate școlară și comunitate locală.

Echipa participanta urmează sa fie desemnată in perioada următoare. Vom publica in curand modalitatea de selecție a membrilor echipelor de proiect.

Rămâneți cu ochii pe LOGO Paper!

REBECA BREHOI, DIANA OSVALD

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: