MELISA HOVANEȚ & DARIAN MONENCIU: The Nun

O să pară un clişeu să vorbim despre cel mai mediatizat film horror din ultima perioadă, dar mândria şi iubirea noastră pentru poporul român depăşeşte orice.

the-nun-2-768x432

Filmul este un horror clasic, fiind o paranteza intre cele doua filme The Conjuring. Povestea filmului nu este una foarte complicata; o tanara calugarita (Taissa Farmiga), alaturi de un exorcist (Demián Bichir) si un ghid (Jonas Bloquet), trebuie sa se confrunte cu o manastire plina de secrete intunecate si fiinte mai putin umane.

Aceste fapte intunecate s-au petrecut în 1952 la Abația Cârța, în Țara Făgărașului. Probabil veridicitatea povestii face filmul si mai interesant. Este un film care ar pune orice sceptic putin pe ganduri.

De-a lungul horror-ului vei recunoaște cadre din Palatul Parlamentului, Castelul Corvinilor și Cetatea Sighișoara.

the-nun-1-768x322

The Nun este regizat de Corin Hardy (cunoscut pentru filmul The Hallow) şi produs de James Wan, alături de Peter Safran, cel din urmă fiind responsabil de toate filmele din franciza The Conjuring.

Unul dintre scenaristi, pe nume Gary Dayuberman, a fost uimit de frumusutea Castelului Corvinilor : „Ne aflam în inima Transilvaniei, am coborât din maşină şi am privit pentru prima oară în viaţă un castel. Era atât de frumos încât mi-a tăiat respiraţia“.

Vei observa si aparitia unor actori romani: Ingrid Bisu (Sora Oana), Tudor Munteanu (Grigore), Manuela Ciuciur (Sora Christina) si Claudia Susanu.

Filmul a fost lansat pe data de 8 septembrie 2018.

Seria filmelor The Conjuring ramane remarcabile si foarte populară pentru povestea lor si pentru feeling-ul oferit.

Din punctul nostru de vedere , The Nun este unul dintre cele mai interesante filme horror vazute, este într-adevăr un film cu o poveste captivanta.

DARIAN MONENCIU, MELISA HOVANEȚ

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: