DRAGOŞ HODIŞAN & VLAD BAN: Criterii de selecţie pentru noul proiect Erasmus+

După cum v-am promis, revenim cu detalii privind modalitatea de selecție a membrilor echipei de proiect. Este vorba de cei care vor reprezenta şcoala noastră în cadrul noului proiect Erasmus+, câştigat de Liceul Onisifor Ghibu în luna august, un proiect cu finanțare internațională, inițiat de doamna profesoară Lucia Cighir.

web 20180919_125326

Liceul Onisifor Ghibu Oradea. Foto: CĂTĂLINA VOTAV

Proiectul de parteneriat strategic si sdi26

DECH – Dimensions of European Cultural Heritage

 

Criterii de selecţie pentru profesori

Titular al Liceului Onisifor Ghibu; bun cunoscator al limbii engleze; motivatie si interes fata de patrimoniul cultural european si national; profesor al unei materii din sfera patrimoniului cultural: limbi straine (limba engleza, franceza), limba româna, informatica, istorie, arte, biologie, religie sau profesor de alta materie, dornic sa predea in cadrul propriei arii curiculare subiecte legate de patrimoniul cultural.

Dosarul de candidatura trebuie să mai contina urmatoarele: CV, scrisoare de intentie, rezultatul interviului.

Aplicatiile vor fi evaluate pana la sfarsitul lunii, 6 octombrie 2018, de catre o comisie formata din directorul scolii, un profesor de limba engleza, profesorii din sfera patrimoniului cultural. Aceasta comisie va organiza sedinte de informare, va stabili calendarul selectiei si va organiza intregul proces.

Interviul va evalua candidatii din punct de vedere al motivatiei, interesul si nivelul de intelegere a proiectului. In prima saptamana din luna octombrie vor fi afisate rezultatele selectiei.

Va fi intocmita si o lista de rezerve, pentru situatia in care unul dintre participanti nu poate participa la o mobilitate. Pentru eventualele contestatii, candidatii vor avea o zi la dispozitie. Rezultatele finale vor fi disponibile pana la jumatatea lunii octombrie.

Echipa de proiect va participa la conferinta de lansare a proiectului si va fi implicata activ in toate activitatile legate de proiect pe intreaga sa durata (doi ani).

 

Criterii de selecţie pentru elevi

Grupa de varsta 10-15 ani; comportament exemplar (media 10 la purtare), recomandare din partea dirigintelui; fara probleme de comportament in anii anteriori; rezultate scolare bune sau foarte bune; buni vorbitori de limba engleza (nivel al limbii engleze minim A2); elevul doritor sa nu fi fost membru al unui alt proiect international.

La fel ca si in cazul profesorilor, si elevii doritori sa participe la acest proiect vor trebui sa anexeze un CV, o scrisoare de intentie si sa participe la un interviu.

Interviul va evalua si in cazul lor nivelul de interes, motivatie personala, intelegerea proiectului si capacitatea individuala de participare la activitatile proiectului.

Disponibilitatea familiei de a gazdui un alt elev participant dintr-o tara partenera (in cazul vizitei partenerilor in Romania) va constitui un avantaj. Prin reciprocitate, la vizitele urmatoare in tarile participante, elevii care au gazduit pe cineva vor putea beneficia de aceleasi conditii.

 

Pregătirea participanţilor pentru mobilitate

Participantii la mobilitate vor avea acces la site-ul http://erasmusplusols.eu/, Erasmus+ Online Linguistic Support, si vor lua parte la sesiunile de lucru organizate inainte de fiecare mobilitate pentru a-si aminti sau a invata expresii comune in limba engleza si exemple de vocabular de baza in fiecare din limbile celor participanti (de exemplu, saluturi in greaca, spaniola, poloneza, franceza, croata, româna).

Vor mai avea loc si pregatiri interculturale, unde participantii vor invata despre tarile de destinatie si celelalte tari participante la proiect. Acestea vor fi desfasurate online sau cu ajutorul unor harti, dictionare, ghiduri lingvistice, etc.

 

Sprijinul acordat participanţilor

Inaintea fiecare mobilitati vor fi organizate intalniri informative pentru ca toate detaliile sau nelamuririle sa fie rezolvate. Va fi intocmita o lista cu datele personale ale participantilor – nume, numere de telefon, persoane de contact in caz de urgenta, probleme de sanatate sau alte cerinte speciale. Biletele de calatorie si asigurarile medicale vor fi achizitionate de catre coordonatorul proiectului.

Aceste informaţii ne-au fost oferite de dna prof. Lucia Cighir.

DRAGOŞ HODIŞAN, VLAD BAN

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: