ADRIANA ŞTIUBE: Zâmbiţi, vă rog!

„Zâmbetul este fericirea care se află chiar sub nasul tău”, spunea Tom Wilson, un regizor englez. Vorbele sale au fost primul lucru care m-a făcut azi să zâmbesc.

adriana stiube

ADRIANA ŞTIUBE

Pe tine ce te-a făcut azi sa zâmbesti? Hai, nu-mi spune că nimic! Trebuie să zâmbești mereu. Chiar și atunci când ți se pare că totul se dărâmă in jurul tău.

Avem tendința de a ne caută fericirea în ceva, in cineva. Îmi pare rău să te dezamăgesc, dar fericirea e în tine. Nu e în bluza aia super tare pe care ți-ai luat-o ieri, nici în zâmbetul iubitului sau iubitei tale. Daca ai sta puțin să analizezi lucrurile, ai vedea că ești un om foarte bogat: ai o casa, o familie, mâncare, apa, haine, sănătate…

Te ancorezi de ceea ce nu ai, de ceea ce nu esti și asta te face sa fii un om trist, un om care își caută permanent fericirea în ceva sau in cineva. Știu că poate ai avut o zi proasta și crezi că totul se năruie, dar, nu uita: o zi urâtă nu înseamnă o viață urâtă. Trebuie să găsim mereu puterea de „a scoate” un zâmbet din buzunar, chiar și atunci când lacrimile ne îneacă.

Te întrebi „De ce?”, nu-i așa? Pentru că doar așa poți merge mai departe. Doar așa poți să ajungi să-ți trăiești visele. Zâmbetul are puteri magice! Zambeste-le oamenilor și ai să vezi că acest lucru este molipsitor.

Nu ți se pare zadarnic să aștepți fericirea? Nu te sperie gândul că unii o caută toată viața și nu o găsesc? Daca da, atunci fa ceva! Bucură-te de soare! Bucura-te că ai mai primit o zi in aceasta lume! Bucură-te că poți să-ți îmbrățișezi părinții! Trăim într-o lume tristă.

Poate sărăcia sau probleme zilnice ne fac să fim triști. Dar hai sa ne gândim că pe aceasta lume exista oameni ale căror probleme sunt mult mai mari, dar chiar și așa sunt fericiți. Sunt fericiți fiindcă știu să aprecieze ceea ce Dumnezeu le-a dat drept binecuvântare. Viața în sine e cea mai mare binecuvântare.

Îmi place să cred că fiecare om are un anumit număr de zâmbete și de lacrimi, pe care trebuie sa le trăiască, să le simtă în adâncul sau. Ai voie să plângi până când simți că te sufoci, dar după ce ai terminat, zâmbește și speră că o să fie bine.

Când tu crezi in ceva cu adevărat, acel ceva prinde viață. Zâmbește și viața îți va zâmbi înzecit! Încearcă să uiti că azi ai avut o zi oribila, că nu ai făcut tot ceea ce voiai, că nu ai muncit pentru mai multi bani. Banii, faima, succesul vin și pleacă. La fel și oamenii. Tocmai de aceea încearcă sa găsești fericirea în tine, in ceea ce ai, dar, în același timp, muncește pentru ceea ce îți dorești.

Râde-ţi zâmbetele, plânge-ţi lacrimile, fiindcă în asta constă frumuseţea vieţii. Toate lucrurile prin care treci te ajuta sa te dezvolți, te ajuta sa ajungi in punctul in care vei fi mândru de ceea ce ai devenit, fiindcă vei ști prin ceea ce ai trecut.

Hai, fă-mi o favoare și zâmbește!

ADRIANA ŞTIUBE

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: