MARIA PAŞCALĂU: Secretul unui antreprenor de succes

Filozoful italian Niccolò Machiavelli spunea că „secretul succesului constă în a vrea să câştigi şi a şti să pierzi.” Pe marginea acestui subiect am avut plăcerea de a discuta cu domnul Alin Torma, acţionar al firmei Auto Alex din Moldova Nouă.

image001

Alin Torma. Sursă foto: pagina oficială de Facebook Auto Alex

Auto Alex este o organizaţie cu capital privat românesc, înfiinţată în anul 1992, pe atunci având ca activitate principală doar comercializarea de piese auto în localitatea Moldova Nouă.

Între timp, compania şi-a diversificat domeniile de activitate, devenind lider regional în comercializarea en-detail şi en-gros a materialelor de construcţii, material pentru amenajări interioare, electrocasnice şi piese auto în zona de sud-vest a României.

În prezent, firma îşi desfăşoară activitatea prin zece puncte de lucru (şapte depozite şi trei magazine) în Moldova Nouă, Oraviţa, Reşiţa, Bocşa, Caransebeş şiTimişoara.

Această firmă colaborează cu companii de renume, cum ar fi Holcim, Cemacon, Adeplast, CRH, Macon, Siniat, Sanex etc.

Marfa este importată din Serbia, Bulgaria, Macedonia şi Croaţia, care mai apoi e vândută atât în magazinele şi depozitele lor, cât şi prin distribuţie.

Domnul Alin Torma mi-a dezvăluit câteva aspecte pe care trebuie să le ia în calcul un antreprenor. Calităţile unui antrepenor de succes trebuie să vizeze mai multe însuşiri, cum ar fi: să fie vizionar, organizator, muncitor, să fie un lider care să îşi încurajeze mereu echipa şi să fie un bun manager al situaţiilor de criză. După părerea sa, un individ se naşte cu această calitate de antreprenor, însă cel mai important este să îşi dorească să se perfecţioneze mereu, să înveţe din fiecare situaţie şi să fie deschis către schimbare.

image003

Colectivul firmei la petrecerea anuală organizată de conducerea firmei la Hotelul Srbija din Vârşeţ, Serbia

Cheia succesului este FACTORUL UMAN. O echipă bine sudată şi motivată contribuie la creşterea companiei! De-a lungul timpului, Auto Alex a demonstrate că este o echipă unită. Această firmă este mereu atentă la cerinţele pieţei. Sunt orientaţic ătre client, aspect care i-a ajutat să ajungă la nivelul din prezent.

Pe viitor, domnul AlinTorma îşi doreşte să deschidă un lanţ de magazine de bricolaj sub numele de Casa Alex. Întreaga colectivitate de la Auto Alex are mari speranţe cu privire la acest nou brand. Primul magazin va fi deschis anul acesta în Oraviţa.

MARIA PAŞCALĂU

maria pascalau

MARIA PAŞCALĂU

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: