CASIAN FĂŞIE: Detaşamentul de Elevi Voluntari, pregătire pentru viață!

Detaşamentul de Elevi Voluntari este o organizație pe lângă Muzeul Militar Național – Filiala Oradea, ce are ca scop implementarea unui comportament civic în rândul elevilor, dezvoltarea simțului patriotic şi acumularea de diverse cunoştinte cu specific militar.

Detasamentul de Elevi Voluntari Oradea. Sursă: Facebook

Acesta a fost inființat in data de 1 octombrie 2013 de către comandantul Caius Stănăşel şi este format din tineri pasionați de lucrurile cu specific militar, care vor ca România de mâine sa fie mai bună decât cea de azi.

În prezent sunt 46 de oameni, din care doar 18 băieți, restul fiind fete.

Am avut ocazia să stau de vorbă cu comandantul Caius Stănăşel, care menționează că, ,,fiind înființator DEV și comandant al acestuia, să fiu sincer, am un mare sentiment de mândrie și satisfacție, mai ales când văd ca tot mai mulți tineri doresc sa se înscrie în DEV, pentru a deveni cetățeni mai buni ai patriei noastre.”

Sursă Facebook Detasamentul de Elevi Voluntari Oradea

Detasamentul de Elevi Voluntari Oradea. Sursă: Facebook

„În DEV se pot înscrie elevi cu vârsta cuprinsa între 14 şi 19 ani, indiferent de rasă, naționalitate, etnie, sex, religie, dornici sa urmeze o carieră militară sau pur și simplu sa învețe câteva lucruri specifice armatei, de exemplu disciplina, respectul, onoarea si punctualitatea”, precizează comandantul Caius Stănăşel.

La întrebarea „Cât de mult trebuie să munceşti pentru un grad in DEV ?”, acesta ne-a raspuns: „Pentru un grad în DEV, trebuie sa muncești mult, trebuie sa fii bun la activități fizice, sa ai spirit de coeziune a grupului, sa ai inițiativa care sa îmbunătățească activitățile din cadrul DEV, sa execuți exemplar toate sarcinile pe care le primești. Gradele au caracter simbolic și sunt valabile doar în cadrul DEV.”

CASIAN FĂŞIE

Casian Făşie

CASIAN FĂŞIE

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: