ADRIANA ŞTIUBE & ANDREI IOVA: Studiile nu definesc educația!

În 5 octombrie 2017, cu ocazia Zilei Educației, am fost invitați în clasa a IX-a A, unde am luat parte la o mini-scenetă care aborda contrastul dintre educație și needucatie.

IMG_20171005_093402

Primii „actori” au ilustrat tipologia familiei cu scoala, dar, din păcate, fara educație. Cea de-a doua echipă exemplifica familia mai puțin școlită, dar cu o educație aleasă.

In urma discuției cu Toni Crișan și Andrada Urs, reprezentanții primei echipe, am aflat că „este mai greu sa te transpui in pozitia omului needucat, deoarece este greu sa trădezi aparențele și să pari ceea ce nu ești”.

Toți elevii clasei a IX-a au fost entuziaşti, deoarece au putut vedea cu adevărat că, desi ești școlit, nu însemna că ești educat.

Aceasta sceneta a fost pusă la cale de doamna profesoara Livia Ivan, care ne-a mărturisit că pentru domnia-sa educația este foarte importanta, deoarece „un om educat se deosebește de cel needucat prin simplitate, nu extravaganţă”.

De asemenea, prof. Ivan a apreciat că, în opinia sa, fiecare materie predată în școală trebuie să aibă o latura mora, nu trebuie doar sa se rezume la teorie.

Le mulțumim elevilor clasei a IX-a A pentru invitație și, totodată, îi felicitam pentru curajul de a ieși în fața și de a se face afirmați!

ADRIANA ŞTIUBE, ANDREI IOVA

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: