ANDREEA RAITA & LORENA ILEA: Un trecut fascinant și un viitor promițător

Simina Teușdea, o domnișoară superbă, în vârstă de 20 de ani, studentă la Facultatea de Relații Internaționale și Studii Europene din Oradea, a avut amabilitatea de a ne răspunde la câteva întrebări și totodată a decis să ne încadreze într-o scurtă, dar foarte frumoasă povestire, trecutul ei plin de realizări și succese.

feat

Simina Teușdea

„De mică, părinții mei au avut grijă să am o copilărie frumoasă, plină de activități, din care să am de învățat, din care să extrag numai lucrurile frumoase, dar și să descopăr ceea ce mi-ar plăcea să fac pe viitor.

Acum, când rememorez toate experiențele prin care am trecut până la vârsta de 20 de ani, pot să spun că am avut cea mai frumoasă copilărie, iar «vinovați» de acest lucru sunt părinții mei, care au investit mult ca eu să încerc numeroase activități care să mă dezvolte și maturizeze treptat. Pe lângă că au insistat sa fac înot, deoarece își doreau să fiu înaltă și să am o poziție a corpului bine definită, m-au încurajat să continuu tot cu un sport, dar de data asta mai diferit și mai feminin, din punctul meu de vedere, gimnastica ritmică.

 

Majorete şi gimnastică

Am început gimnastica ritmică la sfârșitul anului 2004, în cadrul Asociației Ars Nova din Oradea. Chiar dacă la început nu am fost foarte motivată să continui, deoarece mi se părea un mediu foarte strict, iar profesoara mea era puțin mai severă, pe parcurs a început să îmi placă chiar foarte mult.

Fiind o fire foarte sociabilă, m-am integrat foarte ușor printre fete și, împreună, am participat la foarte multe concursuri și spectacole de majorete si twirling.

Cel mai important premiu câștigat în cadrul acestui grup a fost locul 4 la Campionatul Mondial de Majorete și Twirling, care a avut loc în Amsterdam, Olanda.

A fost o experiență extraordinară  în viața mea, am avut ocazia să învăț de la profesori excelenți gimnastică, balet, dans și am avut surpriza să-mi placă această experiență în totalitate.

 

Canto cu Vivere

Prin anul 2008, micuță fiind, nu am mai vrut să fac gimnastică ritmică, simțeam că nu mai merg cu aceeași ambiție ca odinioară. Părinții mei m-au retras atunci, iar la insistențele mele, m-au înscris la canto, deoarece mă simțeam foarte atrasă de muzică, iar cei apropiați îmi spuneau că am voce, auz muzical și că nu ar strica să încerc.

De la primele ore de canto eram fascinată, îmi  plăcea foarte mult, mai ales că pe parcursul anilor în care am activat în Grupul Vivere. Am ajuns cu grupul din perioada aceea la o sumedenie de emisiuni printre care La Măruță, ’Neața cu Răzvan și Dani , Un show păcătos cu Dan Capatos (editie specială de Sărbători), Tonomatul de pe Doi, Vreau să fiu vedetă  etc.

Am câștigat și locul 1 în cadrul concursurilor Mamaia Copiilor, Cerbul Copiilor (de la Piatra Neamț).

Cel mai important premiu obținut a fost Premiul 1 la secțiunea Muzică în cadrul Global Education Festival, susținut la  San Remo în Italia.

Au fost niște ani frumoși, un grup foarte închegat, datorită profesoarei noastre, Valeria Miscuția, de la care am avut de învățat numai lucruri bune și datorită căreia am ajuns prin atâtea locuri și am câștigat atâtea premii.

Când s-a încheiat această etapă din viața mea, am avut o mică pauză, deoarece a urmat examenul de la sfârșitul clasei a opta, pe care a trebuit să mă concentrez, dar pe la jumătatea anului 2011 m-am reîntors cu forțe proaspete, de data asta îndreptându-mă spre o altă categorie, și anume modellingul.

 

Lecţie de maturitate

Consider că aici m-am dezvoltat și maturizat cel mai mult, deoarece am învățat în vreo patru ani cât în vreo opt. M-am maturizat complet, mi-am mai cizelat comportamentul, am avut mai multă grijă la imaginea mea, la modul în care vorbesc cu oamenii din jurul meu.

Am avut și ambiția atunci să slăbesc aproape 10 kg într-un timp destul de scurt.

Dintre toate activitățile mele, pe aceasta am îndrăgit-o cel mai mult. Îmi plăcea foarte mult să pozez, să port în timpul prezentărilor de modă creații ale unor designeri foarte cunoscuți, să particip la castinguri, să fiu machiată și coafată… Îmi plăcea tot.

Alături de Cătălin Botezatu.jpg

Aici am avut deosebita plăcere să prezint creațiile celebrului creator de modă Cătălin Botezatu. Acesta ne-a invitat apoi și la București la Clubul Bamboo pentru a-i fi alături de ziua lui. Agenția noastră, MModels România, manageriată de Marius Molan, mai colabora cu o agenție de la București, Mur Models, condusă de Valentina Ionescu, unde am realizat câteva shooting-uri photo pentru castingurile din afară.

Am fost recomandată să particip la castingurile de la Milano.

Am avut șansa să fiu machiată și coafată de celebrii Mirela Vescan și Laurent Tourette, în cadrul unui show susținut în Oradea, la Lotus Mall. Am realizat o ședință foto fiind îmbrăcată cu creațiile designerului Amalia Buie, precum și o ședință foto pentru un salon de frumusețe din Oradea, Beauty Spa by Gilda.

Am câștigat premiul Miss Club 7 în cadrul concursului Miss Oradea, care s-a ținut în incinta restaurantului Butoiul de Aur. Premiul meu a constat în 500 de euro bani cash, plus diferite vouchere la Leonardo, Sala de Sport Gym Palace, Sala de Sport a cartierului Prima etc.

Modellingul a devenit un hobby al meu, care a durat vreo patru ani și în care am pus foarte multă pasiune, ambiție și muncă. I-am fost foarte dedicată, dar din păcate a venit o vreme când simțeam că nu mă reprezintă, nu e ceea ce vreau sa fac pe viitor… Așa că a rămas ca fiind o altă experiență frumoasă din viața mea.

 

Prin Work and Travel

După ce am început facultatea, am hotărât să merg în Statele Unite ale Americii, cu programul Work and Travel. Înainte să ajung acolo, am fost puțin sceptică, nu știam exact ce se va întâmpla acolo, cum va decurge tot, cum mă voi obișnui, nu am știut cum o să mă schimbe…

Când am ajuns acolo, am fost plăcut surprinsă de căldura oamenilor, de bunătatea lor, de înțelegerea care mi-au arătat-o, de ajutorul oferit…

Primul meu job a fost ca și hostess la un bar-restaurant care se numea Red Rock. Aceste era jobul meu principal și totodată cel care mi-a plăcut cel mai mult. M-am integrat foarte repede printre colegii de acolo, am învățat într-un timp foarte scurt ce atribuții am, mi-am luat munca foarte în serios și am fost și răsplătită pentru asta prin bunătatea lor. Mereu când nu știam ceva sau aveam nevoie de ceva ei îmi săreau în ajutor. Chiar și acum mai păstrez legătura pe rețelele de socializare cu aceștia. Îmi este foarte dor de ei și abia aștept să mă reîntorc. Sunt extrem de fericită că am întâlnit acolo niște oameni minunați pe care pot să-i consider prieteni.

Tot ce trebuia să fac acolo era să întâmpin oamenii, să îi așez la mese, încât fiecare ospătar la sfârșitul zilei să aibă aproximativ același număr de mese, să răspund la telefon, să le duc meniuri la masă și scaunele pentru copii, dacă clienții necesitau, să am un limbaj adecvat, să îi pun pe lista de așteptare și să le dau un timp pe care aceștia trebuie să îl aștepte dacă restaurantul era aglomerat, să vând tricouri, pahare, șepci, termosuri sau desfăcătoare de bere, trebuia să curăț puțin baia, să șterg geamurile, meniurile, să ud florile etc. Mi-a plăcut enorm să lucrez la Red Rock!

 

Angajata lunii

Al doilea job pe care l-am găsit a fost la Loco Lizard, un restaurant mexican, unde am renunțat chiar din prima zi, deoarece, fiind obișnuită cu strictețea, ordinea și regulile pe care le aveam la Red Rock, la Loco Lizard am întâlnit total opusul.

Nimic nu era bine stabilit, era o harababură totală din punctul meu de vedere, așa că m-am hotărât să mai caut.

Al doilea loc de muncă unde am hotărât să rămân a fost Burger King, un loc unde la început nu am crezut că o să mă descurc, din cauza că era foarte aglomerat, lumea înfometată, nu prea aveau răbdare să stea după mine, care eram începătoare, nu știam încă prescurtările meniurilor, cum să înlocuiesc condimente, alimente etc . Încet, încet am învățat și a ajuns să îmi placă foarte mult: eu eram casiera care prelua comanda și banii, iar când era timp, mai pregăteam și comanda, iar câteodată mergeam la Drive Thru, unde doar încasam bani și mai adăugam produse pe care clienții le vroiau în plus la comanda inițiala.

Recunosc, a fost puțin mai greu, dar mi-a plăcut foarte mult . Am fost foarte îndrăgită de întreaga echipă și tot ei m-au votat ca și angajata lunii octombrie. Toți au fost foarte încântați de evoluția mea rapidă.

Recomand această experiență tuturor, deoarece a fost ceva de neuitat. A fost oportunitatea din care am avut cel mai mult de învățat de până acum și, muncind, nici nu mi-am dat seama cum au trecut aceste luni, care au fost multe.

Sunt fericită că am avut șansa să ajung acolo, să descopăr cultura lor, să învăț atâtea lucruri de la ei, să văd atâta bunăvoință pentru străini și să mă dezvolt pe toate planurile”.

Foto: arhiva personală Simina Teușdea

au consemnat ANDREEA RAITA şi LORENA ILEA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: