RALUCA VERDEŞ & CARINA IFRIM: „Vreau să ajut comunitatea în care trăiesc”

Recent, prietenul nostru, Răzvan Costea, a participat la un eveniment al Asociaţiei Caritas Eparhială Oradea, ce constă în premierea voluntarilor. Răzvan are 17 ani şi este clasa a XI-a la Liceul Economic Partenie Cosma. Cand am aflat, l-am rugat sa ne raspunda la cateva intrebari despre acest eveniment, dar si despre voluntariat.

voluntar

Foto: arhiva personală Răzvan Costea

REPORTERI: În ce a constat evenimentul?

RĂZVAN: Ultimul eveniment fiind Ziua voluntarului Caritas, editia a XI-a, la care am participat cu drag, deoarece coordonatoarea a ales doi tineri voluntari ai asociatiei care sa fie prezentatori, eu si Here Denisa. Evenimentul se face in fiecare an, deoarece se premiaza Voluntarul Anului, din anul antecedent, pe langa acest premiu se inmaneaza si premii cum ar fi Premiul administrativ pentru disponibilitate, Cel mai activ voluntar, premii speciale s.a. Pe langa decernarea premiilor, sunt si momente de dans contemporan sau de cantat la diferite instrumente, toti fiind voluntari ai acestei asociatii.

 

REPORTERI: Unde a avut loc evenimentul?

RĂZVAN: În fiecare an la data de 26 ianuarie, se premiaza Voluntarul Anului, iar de aceasta data a avut loc in sala de evenimente a Liceului Teoretic Greco-Catolic Iuliu Maniu Oradea, la ora 17:00.

 

REPORTERI: Cine sunt organizatorii?

RĂZVAN: Presedintele asociatiei este preotul Vasile Soptea, iar coordonatorii sunt următorii: in prima parte a anului a fost Traian Ostahie, iar de cand s-a retras, coordonatoarea este Alessandra Crovasce.

 

REPORTERI: De cat timp faci asta?

RĂZVAN: Voluntariat fac de la 14 ani, dar la Asociatia Caritas Eparhiala Oradea sunt voluntar din luna octombrie 2016.

 

REPORTERI: De ce ai ales sa faci asta?

RĂZVAN: Am ales aceasta asociatie, doarece vreau sa ajut comunitatea in care traiesc, prin strangerea de fonduri, colete de Paste si Craciun pentru alimente, care se folosesc la bucataria Caritas, care serveste la hranirea copiilor de la centrul de zi si a oamenilor strazii.

 

REPORTERI: Cine te-a indrumat?

RĂZVAN: Indrumat am fost de catre doamna Scarlat Alice, profesor la Liceul Partenie Cosma, unde eu sunt elev. Doamna profesoara, vazand in mine implicarea, dorinta de a schimba si bunatatea pe care o am, m-a trimis direct la asociatie, ea fiind implicata in aceasta.

 

REPORTERI: Vrei sa continui sa faci asta si pe viitor?

RĂZVAN: De continuat sigur o sa continui, doar sa fie timpul de partea mea. Vreau sa spun ca voluntariatul m-a ajutat sa ma dezvolt pe plan social si leg fel si fel de prietenii. Sustin toti elevii si chiar ii rog sa se implice in actiuni de voluntariat, deoarece nu au nimica de pierdut, ci din contra, castiga atat prieteni, cat si experienta pe viitor.

au consemnat RALUCA VERDEŞ şi CARINA IFRIM

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: