RĂZVAN LASLĂU: Aplicații care ne pot ajuta la școală

Am răsfoit puţin paginile din Google Play și am găsit câteva aplicații foarte utile pentru mulți dintre elevii români. Acestea sunt din domeniul geografiei, limbii franceze și al limbii române.

 

World Geography – Quiz Game

Este un joc cu ajutorul căruia iți poți îmbunătăți cunostințele despre capitalele lumii sau poți să afli multe lucruri interesante despre orice stat din lume.

Un avantaj foarte mare pe care îl are aplicația este disponibilitatea totală în limba română. Din nefericire, aplicatia este disponibila doar pentru utilizatorii de Android, cei cu iOS fiind nevoiti să caute alte variante.

Le conjugueur

Aceasta este o aplicație – în franceză, de data aceasta – care conjugă orice verb la orice timp și mod în limba franceză. Aplicația este 100% în franceză, deci nu vom putea căuta verbele în română, în schimb le vom putea găsi fără conexiune la Internet, deoarece toate informațiile se descarcă împreună cu aplicația, în doar 4 MB.  „Le conjugueur” este disponibilă atât în Google Play, cât și în AppStore.

DEX…

… este practic dicționarul de o mie de pagini al limbii române, la tine în telefon. Cuvintele se pot căuta doar dacă ai o conexiune la internet sau dacă îţi descarci baza de date a aplicației, dar acest lucru te costă 100 sau 300 de MB spațiu de stocare pe cardul SD.

Link de descărcare a datelor: http://dex.adrianvintu.com/copiere.aspx. Aplicația este disponibilă atât pe Android, cât și pentru iOS.

RĂZVAN LASLĂU

RĂZVAN LASLĂU

RĂZVAN LASLĂU

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: