GEORGIANA ŞTIUBE: „Îmi sacrific viaţa pentru fotbal”

Erik Ţîrtea, un elev de 16 ani de la CN Mihai Eminescu, in clasa 10 D, face fotbal de performanta. Acesta a fost de acord sa ne spuna cate ceva despre sportul pe care il practica.

Erik ne spune ca joaca fotbal de 11 ani, adica de la gradinita, la echipa Luceafarul Oradea, iar antrenorul sau este Adrian Todea. Are antrenament in fiecare zi cate două ore.

Interlocutorul nostru a avut meciuri in strainatate, mai ales in perioada de juniorat, la nivel international, participand la diferite turnee in Ungaria , Polonia si Italia. In aceste turnee, memoriale, campionate şi faze zonale el a castigat o multime de medalii.

Erik a suferit un accident la picior in decembrie 2015 si a recidivat in februarie 2016, când medicii i-au spus ca singura sansa de a-si mai indeplini visul este de a se opera. Operatia a fost un succes, iar recuperarea a durat 7 luni.

„Dupa accident am continuat, pentru ca e visul meu, mereu muncesc din greu pentru a-l realiza, iar fotbalul face parte din viata mea”, ne marturiseste fotbalistul.

Erik are un program dificil si sportul impune sacrificii, ceea ce ii afecteaza timpul liber, dar pentru el merita, deoarece se vede şi in viitor practicand acest sport. Si nu doar pentru a castiga bani, ci pentru a-şi câştiga respectul cuvenit si sa-si dovedeasca in primul rand lui de ce este capabil.

A fost sustinut de la inceput de catre familie si prieteni, iar viata fara fotbal crede că ar fi seaca, monotona si fara farmec.

GEORGIANA ŞTIUBE

georgiana-stiube

GEORGIANA ŞTIUBE

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: