NARCISA DĂRĂBAN: Înainte de potop

„Before the Flood” este un film documentar despre schimbările climatice, in regia lui Fisher Steven, care se bazează pe o munca de documentare de 3 ani.. Documentarul a debutat pe 30 octombrie 2016 pe National Geographic Channel, dar a fost pus la dispoziţie pe scară largă şi în mod gratuit pe diverse platforme.

received_978838278888740

Screenshot din documentarul „Before the Flood”

Leonardo DiCaprio – avocat de mediu, actor / regizor / premiat cu Oscar si ambasador al Naţiunilor Unite pentru Pace – este narator al acestui documentar si vizitează diferite regiuni ale globului, observa impactul explotarii si al poluarii produse de om si actiunile sala, comentand tot odata aceste probleme in cadrul unor întâlniri cu persoane precum antreprenorul si inventatorul Elon Musk (director general la Tesla Motors), meteorologul si astronautul Piers Sellers, activista si ecologista Sunita Narain, şi preşedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama.

De la nisipurile bituminoase toxice din Alberta la strazile inundate în mod frecvent din Miami Beach, din bulevardele superaglomerate din Beijing pana în pădurile incendiate din Indonezia, DiCaprio se întâlneşte cu oameni de ştiinţă, politicieni şi activităţi pentru a face faţă faptelor: dezastrele naturale sunt din ce în ce mai mult frecvente, fauna salbatica dispare, comunităţile sunt distruse.

„Vreau doar să ştiu cât de departe am ajuns, cât de multe daune am făcut, şi dacă e ceva ce putem face să ne oprim”, spune actorul premiat cu Oscar, la începutul documentarului.

Datele pe care Leonardo DiCaprio le pune in fata noastra in acest documentar sunt absolut covarsitoare, oamenii de stiinta avertizand că până la sfârşitul secolului nivelului mării va creşte între 10 şi 32 inch şi ghetarii polari se vor topi, deoarece temperaturile medii cresc între 0,3 şi 4,8 grade Celsius, acestia fiind convinsi in proportie de 95% că aceste schimbări climatice din ultimii 50 de ani sunt cauzate de om.

Vestea bună e că schimbările climatice pot fi rezolvate în prezent cu tehnologii uşor disponibile şi măsuri de sustenabilitate. Noua cercetare a demonstrat că, utilizând tehnologii disponibile în prezent, putem satisface toate nevoile noastre de energie pentru încălzire, electricitate şi transport folosind 100% surse regenerabile de energie curată până la jumătatea secolului. Putem merge pe drumul cel bun, până în 2020, atunci când intră în vigoare Acordurile de la Paris, privind reducerea poluării printr-un preţ pe carbon şi protejarea ecosistemelor forestiere si oceanice.

Asadar,daca considerati ca trebuie sa ne intreseam de bunastarea planetei noastre si daca aveti curaj sa va puneti in fata faptului implinit si sa vedeti dezastrul provocat de oameni,dorind totodata sa aflati solutiile pe care inca le mai avem pentru a salva planeta si generatiile viitoare,urmariti acest documentar. Puteti sa acesati si pagina web www.beforetheflood.com, daca doriti sa aprofundati subiectul.

Dacă vizionaţi documentarul şi partajaţi hashtag-ul #BeforeTheFlood pe Facebook, Twitter şi Instagram între 24 octombrie şi 18 noiembrie, 21st Century Fox şi National Geographic s-au angajat să doneze câte un dolar fundaţiilor Pristine Seas şi Wildlife Conservation Society.

Din acest motiv şi nu numai, acesta ar putea fi cel mai important documentar pe care îl vedeţi anul acesta şi unul pe care trebuie să-l promovaţi.

NARCISA DĂRĂBAN

narcisa-daraban

NARCISA DĂRĂBAN

Save

Save

Advertisements

One comment

  1. Ardelean Mirela

    Multumim, Narcisa! Instructiv, aplicat, cu trimitere la constiinta noastra!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: