DARIUS RUGEA: Model la agenţia Graziela Model

El este Ioan Casian Paşca, un tânăr în vârstă de 17 ani care invata la Colegiul National Iosif Vulcan din orasul nostru, în clasa a XI-a, la sectia filologie bilingv spaniolă. Acesta este model la o cunoscuta agentie, Graziela Model Agency, unde are foarte mult succes.

image004

Ioan Casian Paşca

REPORTER: Se poate trai bine din modelling in Romania?

IONUT: Asta este o prima intrebare care mi se adreseaza atunci cand se afla ca sunt model… Este un subiect tabu, as zice eu, deoarece extista anumite perioade din an cand se castiga destul de bine si alte perioade cand nu avem niciun job! Ca sa traiesti bine din profesia de model in Romania ar trebui sa fie activitatea ta principala si sa te dedici in totalitate acestei frumoase profesii

 

REPORTERI: Care este cea mai buna parte a meseriei de model ?

IONUT: Hmm… Cea mai buna parte a profesiei de model este atunci cand esti pe scena si vezi ca o sala intreaga te aplauda si te admira pentru ca esti frumos – asta mi se pare amazing! Bineinteles, aici ar putea intra cu usurinta si plecarile in alte tari, respectiv in alte continente , deoarece vezi oameni noi, tari si culturi extraordinare !

 

REPORTERI: Cine castiga mai bine din modelling in Romania, baietii sau fetele?

IONUT: Avand in vedere ca majoritatea joburilor din fashion sunt pentru fete, clar ele sunt pe primul loc!

 

REPORTERI: Care sunt conditiile pe care trebuie sa le intrunesti ca sa devii model in Romania?

IONUT: Din punctul meu de vedere, trebuie sa te nasti cu aceasta atitudine de model; intr-adevar, pe parcursul vietii te poti perfectiona, dar nu se invata ca o meserie. Un artist se naste, nu se face pe parcursul vietii!

 

REPORTER: Sunt designerii de la noi generosi? Pe langa remuneratia in bani, va fac cadou produse?

IONUT: M-am amuzat cand am citit intrebarea aceasta, deoarece inca nu am intalnit designer care sa imi dea si piese vestimentare, pe langa remunerarea mea financiara, insa depinde de clauzele contractuale si de dorinta lui.

 

REPORTER: Ce preferi – şedintele foto, reclamele sau prezentarile?

IONUT: O intrebare buna! Fiecare este speciala in felul sau, nu am un job preferat, deoarece un model trebuie sa fie la fel de eficient si daruit  atat pentru o reclama, cat si pentru un shooting foto.

 

REPORTER: Din punctul tau de vedere, care este diferenta dintre industria de modelling de la noi si cea de afara?

IONUT: Diferentele sunt mari… Sa ne imaginam ca in alta tara, respectiv alt continent poti trai foarte bine din viata de model, pe cand in Romania ai toate sansele sa nu poti sa te intretii! De ce? Hmm… Pai este foarte simplu: sunt foarte multe joburi pe barter, adica bazate pe reclama modelului, si putine joburi platite cu adevarat!

 

REPORTER: Care poate fi punctul culminant in cariera de model ? Care este telul pe care si-l propune un model?

IONUT: Viata unui model adevarat este in sine un punct culminant. Cat despre telul pe care ti-l propui, este simplu de spus: orice model isi doreste sa ajunga sus, in inalta  clasa a societatii!

 

REPORTER: Ce parere ai despre toate fetele propulsate in cariera de model fara a avea trasaturile fizice necesare ?

IONUT: Mi se pare jignitor si o discriminare la adresa mea si a colegilor mei, deoarece este o munca asidua in spatele vietii de model. Sa ajungi singur acolo sus este destul de greu si se ajunge prin munca! Dar noi nu avem ce face, supravietuim si inchidem o usa pentru a deschide alta noua!

 

REPORTER: Care este cel mai mare beneficiu pe care ti l-a adus acest job?

IONUT: M-a ajutat sa descoper oameni frumosi, oameni speciali! Imaginea mea a crescut odata cu viata publica de model si asta ma bucura foarte tare, deoarece este foarte frumos sa vezi ca lumea te admira  pentru ceea ce esti si eforturile pe care le depui!

Fotografii: arhiva personală Ioan Casian Paşca

  a consemnat DARIUS RUGEA

image005

DARIUS RUGEA

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: