NICOLAE MUSCĂ: Sala festivă a devenit galerie de artă. Plus VIDEO

Marți, 1 noiembrie 2016, începând cu ora 11, sala festivă a liceului nostru a devenit galerie de artă. Circa 10 lucrări ale Dianei Ciocic au fost expuse de-a lungul scenei în cadrul unei expoziții cu vânzare.

galerie01-large

Expoziția a purtat numele de „Vibrații” și a fost deschisă de domnul director adjunct, prof. Călin Perțe. Acesta a susținut o scurtă pledoarie pentru artă și expresia plastică. A urmat doamna profesoară Simona Derecichei, care a prezentat publicului rezultatele și evoluția artistică a Dianei. Publicul a aflat astfel că Diana are deja mai multe expoziții la activ, o expoziție în luna iunie la Biblioteca Județeană, dar și o participare la o selecție națională la Castelul Peleș.

Invitată să participe la eveniment a fost prof. univ. Ramona Novicov, care este și critic de artă; acestea a deschis și expoziția din iunie a Dianei Ciocic. Domnia-sa a observat caracterul expresionist al stilului Dianei și a amintit cuvintele lui Paul Klee care spunea că arta nu înfățişează vizibilul, ci face vizibil.

Seria discursurilor a fost încheiată de directorul școlii, prof. Ioan Pirtea, care a subliniat câștigul tuturor celor prezenți, beneficiari ai unei lecții de educație plastică deosebită.

Cât despre picturile ei, Diana ne-a spus că a folosit mai multe tehnici, de la impasto până la acuarelă, și a utilizat în mare parte culori vii. Aceasta a fost foarte încântată de reacţiile la expoziție.

În final, Diana a acordat autografe pe niște cărți poștale care conțineau reproduceri ale lucrărilor sale. Aceasta le mulțumește din suflet celor de la Kogayon Studio pentru ajutorul oferit în legătură cu cărțile poștale, care au o calitate foarte buna.

Manifestarea „Vibrații” a fost organizată de prof. Simona Derecichei și prof. Călin Perțe și s-a înscris în cadrul Zilelor școlii; 31 octombrie este data stingerii din viață a patronului spiritual al liceului nostru, Onisifor Ghibu (31 mai 1883 – 31 octombrie 1972).

Foto şi video: Nicolae Muscă

NICOLAE MUSCĂ

nicolae

NICOLAE MUSCĂ

Save

Save

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: