TEODORA SĂLĂGEAN & IULIA BOROŞ: Împreună pentru o lume mai bună

image001

În data de 29 august 2016, o echipă formată din elevii Liceului Teoretic Onisifor Ghibu, din clasa a XI-a B (Marius Dumiter, Flavia Bogdan, Kecskes Judit) și din clasa XI A (Kliment Andrei), coordonată de prof. Violeta Jăhăleanu, a desfășurat un proiect în cadrul concursului național antidrog „Împreună”, având ca temă riscurile consumului de canabis, abuzul de tutun și alcool. Aceștia au câștigat faza județeană, iar apoi a urmat faza națională.

image002

Concursul s-a desfășurat în perioada 26 august –  2 septembrie 2016, în Eforie Sud.

Echipele se confruntau în fiecare dimineață de la ora 8:00, timp de patru ore, în contextul în care erau 16 ateliere de lucru: teatru, comunicare, origami, artă plastică, muzică, dans etc., iar după-amiază activitățile aveau loc pe plajă, propuneri de treasure hunt.

Echipele câștigătore au fost premiate de reprezentantul Ministerului Educației, Cătălin Chendea, aceștia fiind premiați simbolic cu un delfin albastru din pluș și cu o suma de bani (250 RON).

Echipa liceului nostru a luat locul 12 din 40, participând la acest concurs fără pic de experiență, dar totuși concursul i-a făcut să-și depășească condiția.

Concurenții școlii noastre ne-au spus părerile și impresiile lor despre acest concurs.

Marius Dumiter: „Din punctul meu de vedere, a fost un concurs cu activități interesante și frumoase”.

Flavia Bogdan: „Acest concurs a fost o experiență interesantă și totodată frumoasă. Nu am mai fost în tabere de genul acesta, dar am fost surprinsă să văd și un altfel de tabără. Chiar pot spune că nu am avut momente de plictiseală, programul fiind unul încărcat, îmbinând implicarea în diferite activități cu distracția”.

Kecskes Judit: „Parerea mea în legatură cu acest concurs este una pozitivă, deoarece pe parcursul acelor zile petrecute în tabăra de la mare, am reușit să cunoaștem persoane noi și să colaborăm cu copii din diferite județe. Unii chiar am legat prietenii, iar alții s-au distrat pe cinste. Este o tabără foarte creativă, aici poți învăța că munca în echipă e importantă din mai multe puncte de vedere. La sfârșitul taberei am fost obosită, însă distracția zilelor îmi va rămâne în amintire, fiindcă am petrecut timpul cu persoane minunate și am învățat multe”.

Kliment Andrei: „Părerea mea despre acest concurs este una foarte buna, deoarece am rămas cu amintiri frumoase. Am întâlnit multe persoane din diferite colțuri ale țării, cu care m-am înțeles foarte bine și cu care am participat la activitățile organizate.”

TEODORA SĂLĂGEAN, IULIA BOROŞ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: