DANIEL PUŞCAŞ: Apocalipsa la un pas distanţă

The Walking Dead este un show american facut de televiziunea AMC, care urmareste povestea unui grup de oameni ce incearca sa supravietuiasca intr-o America post-apocaliptica, invadata de zombi. Acest show a primit multe premii si este considerat unul dintre cele mai bune ale tuturor timpurilor. Asadar, ne putem pune intrebarea ce face show-ul acesta asa de aclamat.

In primul rand, este bazat pe seria de benzi desenate cu acelasi nume, scrisa de Robert Kirkman. Cand AMC a obervat succesul serilor de benzi desenate, a decis sa incerce o adaptare TV a seriei. De atunci, The Walking Dead a unul dintre cele mai mari profituri per episod dintre toate serialele.

Unul dintre principalele motive ale succesului acestui serial este povestea palpitanta si prezenţa a multe personaj bine conturate. Povestirea fiind una despre supravietuire, inseamna ca niciun personaj nu este sigur, lucru pentru care show-ul este aclamat.

Show-ul mai primeste un numar semnificativ de aprecieri pentru efectele sale speciale, care sunt multe si bine folosite.

In acest moment, show-ul isi incepe sezonul al saptele. Episodul de premiere este considerat de multi fani socant, palpitant si plin de actiune si este una dintre cele mai bune premieri de sezon a tuturor timpurilor.

Pentru a afla mai multe detalii despre ce aduce de fapt succesul acestui show, am intrebat un elev. „Eu cred ca show-ul acesta este unul dintre cele mai bune si il recomand oricui. Acest show exceleaza in toate aspectele – de la povestire, personaje si pana si la zombie, numiti walkeri.”

Pentru a avea şi o altă perspectiva asupra show-ului, am intrebat un adult. „Eu cred ca serialul poate avea succes doar in randul celor mai tineri. Serialul e repetitiv, plictisitor si prea violent.”

In final, credem ca mare parte a succesului este faptul ca cuprinde intr-un mod realist cum ar arata o lume post-apocaliptica. In show cel mai mare pericol nu vine de la zombi, ci de la alte grupuri de oameni. In aceasta lume privim disperarea, oribilul oamenilor care se bat intre ei pentru orice frantura de resurse ramasa.

Acest spect este si mai infricosator cand stam sa ne gandim ca, cu usurinta,scenariul acestui show poate deveni realitate. Povestirea, personajele, efectele speciale, muzica de fundal ajuta enorm la aducerea la un realism incredibil al acestui scenariu si ne aduce aminte cat de fragila este societatea contemporana omeneasca si ca apocalipsa e la doar un pas distanta.

DANIEL PUŞCAŞ

daniel-puscas

DANIEL PUŞCAŞ

Save

Save

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: