RAMON GAL: Jocurile video în viaţa adolescenţilor

Cred ca orice adolescent a auzit macar odata in viata lui despre jocurile video. Acestea pot sa relaxeze un adolescent si sa minimizeze stresul, dar in unele cazuri adolescentii petrec ore intregi doar ca sa joace jocul preferat si uita de restul sarcinilor.

De la relaxare la obsesie este o bariera foarte subtire. Orice adolescent poate sa devina obsedat de un joc video, iar asta nu poate sa fie bine. In medie, peste 65% din adolescenti petrec multe ore in fata calculatorului jucandu-se jocuri, cand in schimb ar putea face ceva constructiv.

Dar jucatul jocurilor nu este un lucru chiar atat de rau; de exemplu, exista jucatori eSports sau jucatori profesionisti, care castiga chiar bine doar jucandu-se jocuri, jocurile video devenind chiar un sport.

Exista o gama variata de jocuri video in toata lumea, dar cele mai populare sunt Counter Strike, League Of Legends, Dota, World Of Warcraft si altele. Pentru jocurile de mai sus, s-au creat chiar turnee mondiala, unde sumele incasate de echipa castigatoarea a fost una uriasa.

Mai jos avem parerea unui elev care isi petrece multe ore din zi pe calculator jucandu-se jocul lui preferat – Counter Strike: Global Offensive. „Jocurile video ocupa o parte considerabila din timpul anumitor oameni atat copii cat si adulti, ne spune Razvan Teusdea (clasa a IX-a). Dupa parerea mea, sunt o relaxare, nu neaparat o pierdere de timp.”

Iar aici avem opinia unei fete, care nu are nicio treaba cu jocurile video, Elisa Stanciu: „Din punctul meu de vedere, jocurile video mi se par foarte plictisitoare si iti ocupa mult din timpul liber, in care poti face o gramada de alte lucruri, in unele cazuri poate aparea si dependenta de un anumit joc.”

RAMON GAL

image001

RAMON GAL

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: