DALIA CIOARĂ: Homeschooling DA sau NU?

Cei doi artisti, Dana Nalbaru, fosta componenta a trupei HI-Q, si Dragos Bucur, prezentator TV si actor roman, au luat decizia radicala de a-si retrage fiica, pe Sofia, de la scoala de stat, ea urmand sa adopte un nou sistem numit homeschooling.
In opinia mea, decizia celor doi parinti are avantaje, dar si dezavantaje. Avantajele sunt urmatoarele: Sofia ar avea ocazia sa invete ceea ce-i place fara competitii impuse, fara stres sau note.
Dezavantajele sunt unele numeroase, fetita nu ar avea ocazia sa se integreze intr-o colectivitate, lipsita de atmosfera competitiei si a dezvoltarii sale ca om. Dupa toate aceste argumente, am decis sa aduc si alte pareri.
Parinte: Da, sunt de acord cu decizia celor doi parinti fara competitie, stres sau note. Dar cum ramane integrarea copilului intr-o societate, fericirea cand primeste o nota buna sau cand este apreciat de catre cadrele didactice, bucuria cand vine vacanta mult asteptata? Toate acestea nu ar exista fara scoala de stat.
 Student: Din punctul meu de vedere, decizia celor doi nu este una buna, deoarece fiica lor nu va avea acele frumoase  alaturi de colegi, care sunt ca o familie, emotiile inaintea unui test. Toate aceste momente le petreci alaturi de profesori, dar si de colegi.
DALIA CIOARĂ
dalia-cioara

DALIA CIOARĂ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: