ADRIANA ŞTIUBE: „Suferinţa care îmi face bine!”

Damaris Gabor este o tanara de 16 ani din comuna Avram Iancu, dar s-a stabilit in Austria de aproximativ cinci ani. Aceasta are o pasiune putin mai speciala pentru desen.

damaris

Damaris si-a descoperit aceasta pasiune prin clasa a IV-a cu ajutorul mamei sale, care ii aducea zilnic de la serviciu postere. La inceput, reproducea imaginea posterului, dar mai apoi a vazut ca desenul este mai mult decat o simpla activitate si a inceput sa abordeze diferite teme: „Vreau sa-mi dezvolt ideile, dar foarte rar desenez ceea ce simt. Pentru mine desenul este un refugiu, deoarece dupa fiecare moment dificil, imi descarc nervii pe desen, nicidecum pe oamenii din jurul meu.”

Pentru tanara talentata, desenul este „jumatatea ei”, gasind in acesta intelegere si raspunsuri la toate intrebarile.

damaris05

Desenul favorit al lui Damaris – doi ochi care lăcrimează

Ca fiecare adolescent, si Damaris are momente mai tensionate atat cu familia, cat si cu prietenii, ceea ce o inspira sa deseneze. Tocmai de aceea, ea are si un desen favorit, realizat in urma unui moment putin mai delicat din viata ei: „Desenul ilustreaza doi ochi a caror lacrimi se preling printre degete. L-am facut in urma unui moment mai dificil; moment in care am plans mult.”

Am decis sa denumesc aceasta pasiune a lui Damaris „putin mai speciala” deoarece, in urma discutiei purtate, mi-a marturisit ca pentru ea desenul inseamna suferinta – o suferinta care ii face bine, nicidecum o lume plina de culori, in care totul este perfect.

Damaris se ghideaza dupa zicala: „Practica face maestrul”, de aceea incearca sa-si dezvolte un stil propriu de a desena, abordand diferie idei, ca urmare a evenimentelor din viata sa.

Aceasta nu a urmat niciun curs specializat de desen si nici nu este decisa in totalitate sa urmeze o cariera: „Prietenii imi spun ca sunt talentata, dar inca nu am hotarat daca desenul va fi ceva mai mult decat o pasiune.”

Asadar, in urma discutiei cu Damaris am observat ca suferinta poate fi o sursa de inspiratie, ale carei radacini iti ofera inspiratie si intelegere. Ii dorim in continuare, mult succes si o incurajam sa continue ceea ce face cu atata pasiune!

ADRIANA ŞTIUBE

adriana ştiube

ADRIANA ŞTIUBE

Save

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: