ALEXANDRA VOTAV: Mai greu cu prietenii

 Actorul Dragoş Bucur şi fosta membră a trupei Hi-Q, Dana Nălbaru, au hotărât să îşi retragă fiica din învățămantul de stat, deoarece ei considera că sistemul homescholing este mai bun decât cel de stat. După parerea celor doi părinți, notele, concursurile şcolare streseaza copiii si nu le dă posibilitatea sa se axeze numai pe lucrurile importante pentru ei.
După parerea mea, sistemul homeschooling are si avantaje si dezavantaje. Unul dintre avantaje ar fi că copilul poate sa se dezvolte mai armonios sub ochii părinților şi să se concentreze pe lucrurile ce le consideră importante si sa nu se concentreze doar pe obtinerea  notelor si calificativelor. Un alt avantaj ar fi că copilul ar intelege mai bine ce i se predă, deoarece profesorul îi predă doar lui şi nimeni nu îi distrage atenția de la predarea în liniste si armonie a lectiei.
Un dezavantaj ar fi că copilul nu işi dezvolta la fel de mult ca restul copiilor modul de a comunica si i-ar fi mai greu sa isi facă prieteni.
Alexandra Sas (elevă): „Acest sistem mi se pare destul de OK – invatatul acasă, atunci profesorul s-ar axa mai mult pe persoana ta si ar reuși sa-ti explice mai bine decât atunci când esti la școală, la școală sunt chestiuni pe care nu le-ai înțeles și profesorul nu poate sa-ti explice foarte bine, fiindcă sunt multi elevi intr-o clasa si nu poate explica tuturor în particular până inteleg”.
Ana Micuț (parinte): „Eu cred ca toți copiii sunt egali si toți ar trebui sa învețe în acelaşi sistem.”
A.A. (profesoara de matematica): „Parerea mea e ca orice copil poate face fața programei școlare, chiar daca intelectul său nu este unul de exceptie, daca se bucura sprijinul parintilor si de suportul lor afectiv.”
ALEXANDRA VOTAV
alexandra-votav

ALEXANDRA VOTAV

Save

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: