ELISA STANCIU: Homeschooling cum sună?

De curand, Dana Nalbaru, fosta solista la trupei HI-Q, impreuna cu sotul ei, Dragos Bucur, prezentator al show-ului „Visuri la cheie”, a luat o decizie importanta asupra ficei lor, Sofia, in varsta de 9 ani. Ei vor sa-si scoata fiica din scoala de stat si ea sa faca scoala acasa, invatand lucrurile care ii plac, fara note sau calificative.
In opinia mea, homeschooling are avantaje, dar si dezavantaje. Avantajele sunt ca asa poti invata doar lucrurile care iti plac si fara stres, note sau calificative. Dar dezavantajele sunt ca la scoala poti invata mult mai multe lucruri si viata sociala va fi mult mai redusa si – cel mai rau lucru – Sofia va ramane fara prieteni.
Am cerut si parerea altora despre aceasta decizie a celor doi parinti.
Parerea lui G.B. (profesoara): „Consider ca e benefic pentru copila sa invete intr-o scoala, intr-un colectiv, dezvoltandu-i abilitatile de lucru in echipa, de socializare, de concurenta si dorinta de a fi cel mai bun.”
Parerea lui E.M. (elev): „Dupa parerea mea avantajele sunt ca acasa poti invata mai bine, findca asa se ocupa de tine si asa esti mult mai atent, iar in clasa  e mult mai dificil, pentru ca sunt aproape 30 de elevi si nu se poate ocupa chiar asa si nu poti fi asa atent. Dar dezavantajele sunt ca asa risti a nu ai prieteni si de a nu cunoste persoane noi cu care sa socializezi.”
Parerea lui Cristian Pascalau (elev ): „Parerea mea este ca marele dezavantaj pe care il are homeschooling-ul este lipsa individului intr-un grup, individul avand cel mai probabil o dificultate in construirea de relatii cu viitori colegi de facultate sau de munca.”
Parerea lui Madalin Lucaciu (elev): „Dupa parerea mea, nu e o idee stralucita, adica nu cred ca un copil poate sa invete in stilul asta, deoarece unui copil nu ii place sa  invete; de exemplu, daca mergi la scoala, daca un coleg invata mai bine, inveti si tu, ca sa il intreci, si asa apare o concurenta, aceasta concurenta te ambitioneaza cumva, pe cand daca stai acasa, mereu o sa spui ca e bine si asa si daca esti acasa nu esti comunicativ, te integrezi greu in societate.”
Parerea lui I.B. (tânără): „Cred cca un copil care studiaza intr-un sistem homeschooling este privat de anumite benefici pe care scoala traditionala le poate aduce: o clasa de elevi in care copilul se dezvolta social, profesorii specializati pe fiecare domeniu in parte, posibilitatea lucrului in echipa si dezvoltarea mai usoara a unui spirit de echipa, precum si conducere si multe altele.”
ELISA STANCIU
elisa-stanciu

ELISA STANCIU

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: