TRUPE DE ELITĂ 2023: Își dorește o carieră în IT

LOGOPAPER VĂ PREZINTĂ ÎN SERIAL ELEVI AI COLEGIULUI ONISIFOR GHIBU CARE S-AU CALIFICAT ÎN ETAPELE SUPERIOARE, REGIONALE ȘI NAȚIONALE, ALE OLIMPIADELOR ȘI CONCURSURILOR ȘCOLARE ÎN ANUL ȘCOLAR CURENT, 2022-2023.

CITIȚI ÎN CONTINUARE OPINIA LUI RADU MIHAI MIHALCEA, ELEV ÎN CLASA A V-A E, CLASA PROF. FLORICA POP, CALIFICAT LA OLIMPIADA NAȚIONALĂ LA MATEMATICĂ, PROFESOR ÎNDRUMĂTOR VIOLETA PĂRUȘ.

Pasiunea mea pentru matematica a inceput cam prin clasa a doua. Fiind atunci la o alta scoala, aveam teme putine, aproape inexistente. Pentru a-mi umple timpul in mod benefic, mama mi-a cumparat o culegere de matematica, care a fost o adevarata provocare pentru mine. In timp, mi-am dat seama ca preferam sa lucrez la matematica, inainte de orice alta materie. 

Astazi, lucrez cel putin 3 ore pe zi la matematica, si imi face o deosebita placere. Daca ar fi sa evaluez in procente munca, ar fi undeva la 50%. Dar bineinteles, pe langa munca depusa, talentul ar fi 35%, motivatia 5% si automotivatia care este nelipsita, din punctul meu de vedere este 10%. 

Odata cu transferul meu la C.N. Onisifor Ghibu in clasa a III-a, doamna invatatoare, Costolas Laura, m-a indrumat si pregatit pentru ceea ce urmam sa devin. Cu ajutorul si sprijinul doamnei profesoare de matematica Parus Violeta, am ajuns olimpic. Si nu in ultimul rand, cu sustinerea doamnei diriginte, Pop Florica. Am participat la mai multe concursuri, cele mai importante fiind: Sever-Aurel Groze, Teodor Topan, Grigore C. Moisil si cea mai importanta fiind Olimpiada nationala de mateamatica. 

Secretul reusitei mele intr-un timp atat de scurt este munca. Dar totusi, pasiunea este cea care ma face sa perseverez. Asadar, recomand tuturor elevilor iubitori de matematica sa nu renunte nicodata la pasiunea si la munca lor. In timpul liber, ma relaxez jucandu-ma pe consola. Pe langa jocurile video, ma pasioneaza snowboarding-ul, in special. Nimic nu se compara cu adrenalina acestui sport, deci astept cu nerabdare vacantele de iarna.Imi place si gatitul, dorind mereu sa incerc retete noi de pe mediul online.  

Pe viitor, mi-ar place sa am o cariera in IT. Acest domeniu este in continua evolutie, ceea ce ma determina sa il urmez. 

In perioada 10-13 aprilie, se va desfasura etapa nationala a olimpiadei de matematica, la Slobozia, judetul Ialomita. Este un drum lung pana acolo, dar merg cu speranta in suflet ca voi obtine un rezultat pe masura. Mandru ca sunt elev al C.N. Onisifor Ghibu, voi reprEzenta cu bucurie si mari emotii colegiul meu. 

Sa imi tineti pumnii!

RADU MIHAI MIHALCEA

RADU MIHAI MIHALCEA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: