Student pentru o zi, profesor pentru o viață

Proiectul județean Student pentru o zi, profesor pentru o viață, aflat anul acesta la a IV-a ediție, organizat în colaborare cu Facultatea de Arte Vizuale Oradea, Departamentul Arte Vizuale, ISJ Bihor și 17 unități școlare partenere din județ, este o oportunitate pentru elevii de gimnaziu și liceu să se intersecteze realizarea unei activități, preț de câteva ore, cu mediul academic.

Experiența avută în cele trei ediții realizate, impactul avut asupra grupului-țintă, multitudinea creaților plastice realizate în acest proiect și expunerea lor într-un spațiu public conduc către susținerea continuării acestui demers educațional în același format și vom face tot posibilul să menținem parteneriatul și în anii următori.

La prezentarea acestui proiect la clasă, în luna octombrie, și-au exprimat intenția de participare un număr de 15 elevi ai colegiului și au așteptat planificarea impusă de facultate, cu răbdare, până la sfârșitul lunii martie, dar se pare că a meritat această așteptare!

Am fost întâmpinați la poartă de către domnul prof. univ. Paul Blânda, care le-a prezentat elevilor atelierele pantoate cu lucrările studenților, le-a explicat ce urmează să realizeze împreună, le-a povestit și istoria picturii pe sticlă, metoda de lucru și maniera în care este așezată foița de aur și argint pe sticlă cu ajutorul mixtionului, elemente ce au stârnit curiozitatea elevilor și dorința de a le folosi în lucrarea lor.

La această activitate au participat elevi din clasele a VI-a F, a IX-a A, a IX-a C, a IX-a D, a XI-a B de la Colegiul Național Onisifor Ghibu Oradea, precum și elevii angrenați în proiectul local Colorează-ți visele!, realizat în cadrul Concursului Național de Proiecte Antidrog și le mulțumesc și lor pentru că și-au dorit această participare, au fost prezenți, au lucrat și s-au bucurat de roadele muncii lor.

prof. VIOLETA JĂHĂLEANU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: