DARIA: Te aleg pe tine!

Am început cu un titlu puternic. Bănuiesc că vă întrebați ce va conține materialul meu și cu ce v-ar putea ajuta pe voi. Poate că pe unii nu îi va ajuta cu cu absolut nimic, dar alții posibil își vor schimba perspectiva față de felul de a se comporta.

Ei bine, aș vrea să vorbesc puțin despre oameni – persoane, ființe sau cum vreți voi să îi numiți. Și am să încep cu o întrebare foarte populară în rândul oamenilor, mai degrabă în rândul adolescențiilor:

El / Ea este mai bun/ă decât mine?

Pot spune că am auzit de prea multe ori aceste cuvinte pline de nesiguranță și chiar nu le-am putut înțelege niciodata. Aș vrea să răspund eu la întrebarea de mai sus.

Nu, nimeni nu este mai special decât tine, mine, noi. Fiecare persoană este frumoasă, bună, unică. Cu toții suntem egali și așa vom fi mereu. Nu devenim oameni doar cu niște haine de 500 de euro pe puțin sau cu cel mai performant telefon, ci din contră: felul în care gândim, ne comportăm, simțim ne face cu adevărat persoanele care ne dorim să fim.

Și haideți să facem împreună un joc, unde ne imaginăm cum ar arăta lumea fără aceste neplăcute diferențieri. Interesant, nu? Ce ar fi dacă am sta cu toșii împreună și să ne facem cele mai frumoase amintiri?

Acum totuși să ne întoarcem cu picioarele pe pământ. Este frumos să visăm și asta vă îndemn și pe voi să faceți câteodată, dar și visatul acesta ar trebui să fie cu limite.

În încheiere, ce ziceți să încercăm să nu ne mai alegem unii pe ceilalți, pentru că nu suntem la un joc în echipe, unde căpitanul trebuie să își aleagă coechipierii.

Așa că sper să vă fi schimbat – măcar cât de puțin – părerea despre modul în care le vorbim celor de lângă noi.

DARIA BUCUREAN

DARIA BUCUREAN

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: