SARA: Tabloul pictat cu mister

Theo, bunicul și mama ei trăiesc într-o veche clădire, în marele Manhattan. Situația financiară nu este una foarte bună, iar datoriile mamei înrăutățesc circumstanțele.

Înainte de a-și da ultima suflare, Jack îi mărturisește nepoatei sale un secret: în atelierul său de pictură este ascunsă o comoară. Theodoram încă afectată de moartea bunicului, se hotărăște să intre în atelierul de pictură care rămăsese pustiu, în neputința lui Jack de a se mai întoarce vreodată.

Dintr-un mic accident, Theodora varsă dizolvant peste unul dintre tablouri, fapt care o îndeamnă să creadă că găsise comoara. Sub primul strat de vopsea se ascundea ceea ce părea a fi o operă renascentistă. Dar oare era o pictură autentică? Dacă într-adevăr era adevărată, de ce se afla în acel atelier de pictură?

Într-o amplă aventură, investigația o poartă pe Theodora de la biserică la muzeu, de la bibliotecă la casa ei. Tânăra, cu un simț al răspunderii, nu va descoperi doar adevărul ce se ascunde în spatele picturii, ci și persoane pe care credea că le cunoaște, însă circumstanțele dovedesc că nu destul de bine.

Theodora Tenpenny și tabloul pierdut, de Laura Marx Fitzgerald, este o lectură adecvată tinerilor, care cultivă o nouă perspectivă asupra artei și asupra marilor reprezentați ai picturii, cum ar fi Michelangelo sau Picasso. Consider că reprezintă o lectură bogată în mister și creație. Anumite situații pun cititorul într-o ipostază meditativă.

O carte interesantă, care poate fi o sursă de inspirație pentru tinerii de azi.

Theodora Tenpenny și tabloul pierdut, autor: Laura Marx Fitzgerald, nr. pagini: 240, traducător: Lavinia Braniște, achiziție: Booklet, cărturești, emag

SARA GAVRIȘ

SARA GAVRIȘ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: