ELIZA: În casă crește harta lumii

Una dintre pasiunile mele mai creative este desenul și pictura, cam tot ce ține de artele plastice pe pânză. Mi-am descoperit această pasiune în copilărie, însă mi-am dezvoltat-o la liceu. La început autodidactă, iar mai de curând cu ajutorul îndrumărilor doamnei profesoare, Violeta Jăhăleanu.

Temele pe care le abordez sunt în special peisajele, cu elemente abstracte, unele cu accente suprarealiste sau fantastice, cum e cel cu fazele lunii aliniate. De obicei, definitivarea unei lucrări îmi ia aproximativ trei zile, dacă lucrez intensiv și las școala deoparte.

Mi-aș dori să evoluez în materie de portrete, încercările de până acum nefiind prea convingătoare.

Sursă foto: arhiva personală Eliza Moț

Lucrările mele au făcut o oarecare senzație în familie: mama a expus câteva dintre tablouri pe pereții interiori ai apartamentului, iar una dintre mătușile mele și-a exprimat dorința de a le achiziționa. Cine știe, mi-aș dori într-o zi să ajung la un nivel care să îmi permită să trăiesc din pictură…

Sub raportul tehnicii, am lucrări în desen, în grafică, în acuarelă, acrilice, iar de puțină vreme am abordat și fresca. Pentru început, am desenat o hartă a lumii pe unul din pereții camerei mele. Din fericire, părinții mei nu au nicio obiecție, ci dimpotrivă, mă susțin să îmi dezvolt această pasiune; cu acordul lor, poate voi trece și la alte încăperi…

Văzându-mi entuziasmul, doamna profesoară Jăhăleanu mi-a propus să particip la un viitor atelier creativ pe care îl are în pregătire la facultatea de arte din orașul nostru. Acesta este preconizat sa aibă loc în ianuarie anul viitor și sper să am de câștigat de pe urma interacțiunii cu artiști mai experimentați.

Am să vă țin la curent cu acest atelier creativ, după ce voi avea mai multe informații.

Îmi puteți vedea o parte din lucrări pe pagina de Instagram.

ELIZA MOȚ

ELIZA MOȚ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: