DARIA & ALEXIA: «Porți deschise» la un nou număr

Zilele trecute a apărut ediția lunii decembrie a revistei Colegiului Național Onisifor Ghibu, intitulată Porți deschise.

Întreaga revistă adună un conținut bogat, acoperind o mulțime de subiecte, domenii și proiecte școlare ale liceului nostru. Acest număr este realizat de un colectiv de profesori și elevi condus de prof. Laura Lazăr și Șandor Lilla, redactorii-șefi.

Prima pagină conține un cuprins informativ, mulțumiri ale profesorilor, ale elevilor, cuvinte de laudă, citate impresionante și multe vorbe înțelepte, redăm aici câteva cuvinte ale domnului profesor Alexandru Popoviciu cu permisiunea domniei-sale: “Asist la dispariția unei lumi articulate atâta amar de vreme de Lege, Educație, Credință… Astăzi Democrația sau Contractul Social, instruirea în universități sau Academii, Mântuirea au devenit tarele personalității omului postmodern”. Acestea sunt vorbele care ne-au atras atenția.

Foto: Andreea Feher

Următoarele articole din revistă s-au raportat la: articole cu informații istorice, științifice, patriotice, cronici de carte, artă, gastronomie, sănătate și poezie.

La capitolul “Cultură și creație” vom regăsi texte interesante cu poezii, compuneri, recomandări de carte și desene realizate de elevii școlii noastre care cu siguranță te vor surprinde, apoi urmând capitolul intitulat “Europa mea”, cu următoarele titluri: “Iubirea unui român”, “1 decembrie-Respect față de patrie” etc. care conțin informații despre Ziua națională a României, Patrimoniul Mondial UNESCO din România, aniversarea a 77 de ani de la eliberarea armatei Române și poezii despre iubirea față de țara noastră.

Mai regăsim și un capitol nelipsit dedicat științei unde se amintește despre curiozitățile lumii în care trăim și multe alte mistere ale pandemiei.

Încheiem acest minunat număr al revistei noastre cu informațiile oferite de psihologul școlii noastre, doamna prof. Ionela Belbe, care are un articol intitulat “Cine sunt eu?”, o perspectivă personală asupra consilierii psihologice în școală.

Vă invităm să citiți acest articol despre descoperirea de sine, în întregime, în revista școlii noastre. Suntem sigure că mulți dintre voi o să vă identificați sentimentele față de sine în acest articol, deoarece și noi ne-am identificat și ne-am gândit să vi-l recomandăm și vouă.

Prin articolele interesante publicate în revista școlii, Porți deschise, cititorii pătrund într-o lume a cunoașterii, a creației și într-un univers infinit al învățăturii în mai multe domenii.

Porți deschise costă 25 lei și se poate achiziționa de la doamna prof. Laura Lazăr.

Vă dorim o lectură plăcută!

DARIA MOCA, ALEXIA MICULESCU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: