ANDREA BEATRIX: Zâmbete împărțite cu cei din jur

Practica de a da cadouri este una omniprezentă în fiecare cultură, țară și casă. Viața în sine este un catalog plin de oferte și daruri! 

În special “Sărbătorile mari”  reprezintă momente în care oferim și primim de cele mai multe ori cadouri.  Sărbatorile sunt despre momente minunate, despre clipe pe care abia aștepți să le trăiești, să vezi emoția și bucuria din ochii celui căruia îi dai cadoul. Sărbătorile sunt despre iubire, îmbrățișări, speranțe, sentimente, despre oameni și zâmbete împartite cu cei din jur. Restul sunt doar accesorii!

În aceste perioade ale anului avem de achizitionat cadouri și parcă chiar atunci ne părăsește inspirația. Și mie, ca și multora îmi place să dăruiesc… în special sufletește! Iubesc să dăruiesc ceva din sufletul meu! Totodată, iubesc să primesc un colț din sufletul celor pe care îi iubesc!  Sunt sigură, că aceste momente de dăruire îmi vor ține de cald în suflet, pe parcursul vieții mele! A dărui te înnobilează!

Totodată, sunt convinsă că a dărui este cel mai frumos și cel mai de preț cadou pe care îl pot face!      Credem că nicicând nu ești mai fericit decât atunci când dăruiești, când te gândești la dorințele și la visurile celuilalt și îi ajuți să și le împlinească.

De obicei, de cele mai multe ori, ne îndreptăm spre cadouri generalizate: parfumuri, produse cosmetice, decorațiuni, dulciuri, un buchet de flori, o cutie de bomboane… Uităm că de cele mai multe ori, un zâmbet sincer poate face minuni în astfel de cazuri.Zâmbetul poate conta mai mult decât cadoul în sine. Zâmbetul este un cadou pe care îl fac pentru sufletele celor cărora dăruiesc… un cadou ce nu se poate cumpăra cu bani, nu poate fi vândut, nu poate fi amanetat și niciodată nu îi va scădea valoarea.

Știu că atunci când dăruiesc din suflet, nu mă înstrăinez de la acel lucru, deoarece dăruind, adaug ceva bun în viața altei persoane, și, de asemenea, adaug ceva minunat și în sufletul meu! Prin dăruire, reinventez destine, mă redescopăr, învăt să iubesc, să văd, să înțeleg viața!

Oamenii, chiar dacă dispun de posibilități materiale, au nevoie să primească gesturi de atenție pentru a se simți mai speciali și mai împliniți. 

O privire caldă, o îmbrățisare sinceră, o mână strânsă, câteva cuvinte de laudă și un simplu mulțumesc pot schimba ziua unei persoane. Uneori o pot face să devina mai bună și îi pot aduce o oază de fericire, atunci când nimic nu pare a avea sens.

Uităm că sunt cadouri ce nu se pot cumpăra nici cu toți banii de pe Pământ. Niciunul dintre aceste cadouri nu sunt disponibile în magazine pentru că cele mai importante daruri nu se măsoară în bani.     Cel mai important cadou este dragostea, apoi timpul. Timpul petrecut cu cei dragi…Aceste cadouri nu le poți lua înapoi, nu le poți returna. Exact ca și cuvintele, pe care le-ai spus, încurajările, speranța, prietenia, afecțounea. Ele pot schimba o viață întreagă.

Gesturile mici făcute din suflet,fără a aștepta felicitări, te îmbogățesc pe tine în primul rând, apoi, alină inimile celorlalți.

Întotdeauna există, undeva, cineva care are nevoie de dăruirea ta! Așadar, dăruiește-te pentru fiecare mâine etern!

Încearcă să dăruiești, nu pentru a primi, ci pentru ca să simți că o faci. Încearcă să nu aștepți recunoașteri. Astfel, când oferi un cadou, fă acest lucru cu toată inima și neapărat „asortează-l” cu un zâmbet!   

Dăruiește bucurie și vei primi bucurie la rândul tău!

ANDREA BEATRIX PODARU

ANDREA BEATRIX PODARU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: