ARIANA & CARLA: Eroii noii generații

Fiecare generație are eroii săi – Personaje în care ne regăsim, pe care le admirăm și pe care le protejăm, alături de care râdem, iubim, plângem și suferim. Călătorim împreună cu ele, pe meleaguri exotice și tărâmuri fantastice.

Pe Aleea Privet, numărul 4, sub debaraua de sub scară, alături de păianjeni și protejat de umbre, doarme un băiat firav și slăbuț, cu ochi mari și verzi, ascunși de o pereche ruptă de ochelari, cu un păr negru veșnic ciufulit, care nu reușește să-i acopere cicatricea de pe frunte: un fulger. El este Harry Potter, unul dintre eroii generației noastre.

Foto: Ariana Buboiu

Viața cu familia Dursley este un coșmar care nu se mai termină. Între disprețul afișat de unchiul Vernon, privirile disprețuitoare aruncate de mătușa Petunia și torturile la care este supus de către vărul său, Dudley, un porc cu chip de om (fanii vor înțelege asociația noastră răutăcioasă), Harry nu îndrăznește să spere la puțină compasiune din partea rudelor sale, care îl tratează de parcă ar avea o boală contagioasă și ar putea să se infecteze.

Supraviețuind cu o doză potrivită de sarcasm, cu replici pe care le păstrează doar pentru un cititor, câștigându-te astfel de partea sa, viața lui Harry se îndreaptă în direcția cea bună, spre lumină, ca să fiu poetică, în momentul în care primește o scrisoare. O scrisoare prin care este informat că a fost acceptat la școala de vrăjitoare și vrajitori Hogwarts.

Cartea Harry Potter și Piatra Filosofală face parte dintr-o serie scrisă de către J.K. Rowlings, apărută pe 30 iunie 1997, tradusă de către Ioana Iepureanu. Prețul cărții este de circa 45 de lei, depinzând de magazinul de la care o achiziționați.

ARIANA BUBOIU, CARLA MARTIN

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: