Pentru prima dată într-un proiect Erasmus+, pentru prima dată la Paris

În cadrul proiectului Erasmus+ de formare profesională, Our Digital Classroom, am participat la cursul ICT – Based Classes, susținut la Paris, în perioada 26-30 iulie 2021.

Școala noastră a fost reprezentată la curs de profesori din diferite arii curriculare: Sanislav Ioana – educație fizică, Feșnic Luminița – istorie, Pintean Brândușa, Lemnian Gheorghina și subsemnatul – învățământ primar.

Ceilalți profesori participanți au fost din Polonia (doamnele Marta Malek, Joanna Puka și Maria Matyka) și din Slovacia (doamna Zuzana Teplicka). Cursul a fost susținut de profesorul Emir Aydin Narin, trainer în cadrul Anatolia Education, și s-a desfășurat pe parcursul a cinci zile.

Într-o manieră interactivă și plăcută, am fost inițiați în cunoașterea unor aplicații educaționale care pot fi utilizate atât în școala tradițională, cu prezență fizică, precum și online: Spin the Wheel, Kahoot, Plickers, Socrative, Actionbound, Mentimeter, Audacity, Jamendo Music, Creative Commons, Wevideo, Wordwall, MojiPop, Photoscissors. Pentru aprofundarea cunoștințelor dobândite, cursanții au avut de pregătit teme folosind aplicațiile studiate. A fost o ocazie de a cunoaște și experiența unor profesori din alte țări, de a împărtăși exemple de bune practici.

O zi inedită de desfășurare a cursului a fost ,,vânătoarea de comori” în Muzeul Orsay, prin intermediul aplicației Actionbound.

După orele zilnice de curs, am avut ocazia de a descoperi împreună multe dintre obiectivele turistice ale celui mai vizitat oraș din lume: Turnul Eiffel, Muzeul Luvru, Catedrala Sacre Coeur, Arcul de Triumf, Champs Elysees, Notre Dame.

În perioada actuală, competențele digitale reprezintă nu doar un atu al profesorului modern, ci o necesitate. Activitatea de predare – învățare – evaluare trebuie să răspundă provocărilor actuale, generate de contextul pandemic în care ne aflăm, să poată fi desfășurată cu succes și în mediul online. Din această perspectivă, prin intermediul acestui curs am dobândit abilități și experiențe valoroase, pe care le vom aplica în demersul didactic viitor.

Mulțumim pe această cale pentru implicarea în inițierea și coordonarea acestui proiect doamnei profesor Lucia Cighir și conducerii Colegiului Național Onisifor Ghibu Oradea.

Prof. înv. primar ILIE VESA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: