DALIA: Prizonieri pe veci online

Aflăm că ministrul Educației, dl Sorin Câmpeanu, a declarat faptul că școala online are să continue mult timp de aici înainte, indiferent de stadiul în care se află pandemia.

Acesta dorește ca și după terminarea acestei catastrofe, care ne-a răpit ultimul an școlar, orele să continue tot în mediul online. „După ce vom fi încheiat pandemia, trebuie să continuăm cu predarea online acolo unde e potrivit, unde e conectivitate, unde sunt profesori pregătiți, echipamente”, a declarat dl Câmpeanu, la Digi24. 

Ca elev aflat în clasa a XII-a la Colegiul Național Onisifor Ghibu, cred că situația trebuie îmbunătățită, pentru binele intelectual al generațiilor viitoare. Poate sunteți de aceeași părere cu  mine, școala online este puțin mai mult decât nimic, însă nu e nici pe departe școală. Din pricina diferitelor probleme ce le putem întâmpina în desfășurarea acestor ore, atât de elevi, cât și de profesori, riscăm să nu mai înțelegem esențialul ce ni se predă. Acest lucru l-am trăit pe propria piele. 

MINISTRUL EDUCAȚIEI, SORIN CÂMPEANU, ÎN DIRECT LA DIGI24

Decizia luată de domnul Sorin Câmpeanu urmează să aibă repercusiuni, deoarece la astfel de ore vor lua parte copii de clasa 0 sau I, ai căror părinți vor trebui să angajeze bone sau chiar să renunțe la propriul loc de muncă, pentru a sta acasă cu copilul la orele online. 

Sursă foto: arhiva personală LARISA BĂRCUI

Am solicitat câteva opinii de la persoane de diferite vârste.

Un elev de clasa a VI-a ne-a declarat: „Mie îmi place această idee, deoarece în timpul acestor ore mă pot și juca, dar și învăța”. 

Un părinte ni s-a confesat: „Consider ca școala ar trebui să revină la normal, deoarece copiii nu mai învață la aceeași capacitate, iar acest lucru nu le este deloc util pe viitor”.

Putem afirma cu toții că reîntoarcerea la școala în format fizic este cea mai bună variantă ce se poate lua pentru mediul școlar și buna evoluție a societății.

DALIA MOȘUȚ

DALIA MOŞUŢ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: