Încă de la începutul anului studențesc 2020-2021, virusul Covid-19 și-a făcut simțită prezența, astfel că studiile superioare în cadrul facultăților se desfășoară online, de acasă. Unii studenți nu concep această realitate.
În acest material ne-am adresat unei studente aflate în primul an la Facultatea de Științe Socio-Umane Oradea, pe nume Emilia Popa, câteva întrebări referitoare la demersul orelor care se pot face doar prin fața unui ecran.
„La aceasta facultate studiez pedagogia învățământului primar si preșcolar, dorind să mă dedic mai departe învățământului primar, deoarece iubesc copilașii”.

Cum decurg orele? Rămân cu ceva întipărit în minte sau orele sunt greu de înțeles? „Orele la această facultate se desfășoară prin intermediul online-ului. Cursurile sunt destul de greu de înțeles, dar cu multă munca, strădanie si voință, rezultatul este mult mai productiv” , ne spune Emilia, care ne-a explicat dacă face practică și cum se realizează aceasta.
„Practica o urmez încă de la începutul facultății. În primul semestru, din cauza pandemiei, nu am reușit să fiu alături de copiii de la grădiniță, dar semestrul acesta este în favoarea mea, deoarece am reușit sa interacționez foarte mult cu copiii din ciclul primar. Joia este zi de practică pentru toți studenții , iar începând cu ora 8:00, sunt prezentă la grădinița din localitatea mea. Bineînțeles, iubesc să învăț lucruri noi și să fiu pe înțelesul copiilor. Niciodată nu este o pierdere de timp daca faci ceea ce îți place.”
Cum sunt profesorii? „Profesorii își dau interesul, ca predarea să fie succesivă și clară, însă așteaptă din partea studenților un interes”.
În final, Emilia ne-a declarat: „Dorința mea ar fi ca orele să revină la normal, cum erau în anii anteriori, deoarece elevii au mai multă putere de concentrare atunci când orele nu se desfășoară în fața unui ecran .”
ANDRADA ȚENȚ, LĂCRIMIOARA ȘANDRO