ARIANA & MELANIA: Presiunea pandemiei

Pandemia este o perioadă grea pentru oameni, având în vedere restricțiile, numărul infectărilor și al deceselor. Printre oamenii afectați și presați se enumera și cadrele medicale, asistenți și medici.

Având în vedere prin ce timpuri trecem, am decis să-i punem câteva întrebări unui asistent medical; tânărul a decis să rămână anonim, așa că îi vom spune M.S.

Ce te-a făcut să alegi facultatea de asistenți medicali?

M.S.: Visul meu era să ajut bolnavii, de aceea am ales această meserie. Încă de mic, când  stateam cu bunica și se plângea ca o doare spatele, îi săream in ajutor. Anii trec și am observat că asta este pasiunea și visul meu.

Cum s-a desfășurat admiterea?

M.S.: A decurs bine din punctul meu de vedere, am învățat și am intrat la facultatea dorită. Concurența a fost destul de mare, având în vedere că a fost pentru Facultatea de Medicină și Farmacie, unde din câte se știe, sunt medii destul de mari.

Cum te-ai pregătit pentru facultate când erai în liceu ?

M.S.: Sincer să fiu am învățat mai mult pentru facultate decât pentru liceu, deoarece îmi doream să îmi ating obiectivul, adica cel de a fi asistent medical. Nu regret absolut deloc că am învățat mai mult pentru facultate, mi-am dat silința și sunt extrem de mândru de mine.

Cum ți-ai desfășurat activitatea ca asistent înainte și în timpul pandemiei?

M.S.: Înainte de pandemie faceam practică la un spital, pentru a mă acomoda cât de cât cu job-ul meu. Din păcate, a venit pandemia și nu am mai putut face absolut deloc practică, din cauza restricțiilor, așa că am început să lucrez la propriu, folosind ceea ce am învățat.

 Ai în vedere să lucrezi în țară sau în afară?

M.S.: Am de gând să lucrez în țară, deoarece aici m-am acomodat. În plus, e și Sars-Cov2 în plină fază. Nu am de gând momentan să lucrez în afara țării, dar cine știe ce o să fac pe viitor? Probabil voi încerca să văd cum e să lucrezi în alte țări ca asistent.

Sursă foto: arhiva personală M.S.

Te-ai vaccinat? Daca da, care a fost experiența ta cu vaccinul și cu ce te ai vaccinat? Ai avut efecte adverse?

M.S.: Nu m-am vaccinat, deoarece nu sunt sigur ce efecte ar putea avea aceste vaccinuri asupra organismului meu. Recomand ca oamenii să se vaccineze, chiar dacă eu nu am făcut-o, deoarece siguranța este pe primul loc.

au consemnat ARIANA BUBOIU și MELANIA GROZA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: