ROBERTO & CASIAN: Gypsy’s story

O mamă disperată după avere sacrifică viața fiicei sale, punând-o în scaun cu rotile, luându-i dreptul la libertate încă de mică copilă, cu scopul de a câștiga bani de pe urma acesteia.

Odată aflând adevărul, aceasta își ucide mama împreună cu iubitul său, în anul 2015.

Aceasta este povestea adevărată a adolescenței Gypsy Rose Blanchard și a mamei sale Dee Dee Blanchard. Fata care deși nu avea nicio problemă medicală a fost forțată de către mama ei să fie bolnavă, aceasta fiind confuză la început, până în momentul de față aceasta trăind cu gândul că suferă de probleme medicale.
The Act este mini-seria americană, de gen true-crime-drama, care proiectează povestea tragică a lui Gypsy, în rolurile principale aflându-se mama și fiica fiind jucate de către actrițele Patricia Arquette și Joey King. Serialul este în număr de 1 sezon-8 episoade. Un episod șocant, care este inspirat și din relitatea poveștii, îl reprezintă episodul 2. După o perioadă de timp plină de dureri bucale, gypsy hotărăște să-i spună mamei sale despre acestea, aceasta imediat spunându-i că e din cauza refluxului acid. Ducându-se totuși la medic. Odată ajunși, specialistul îi recomandă să vadă un stomatolog. Acasă, la afirmațiile stomatologului, cum ca ar avea un dinte stricat, Dee Dee decide să-i scoată lui Gypsy toți dinții.

Asemenea povești reale a tinerei, în serie, Gypsy este forțată de către mama sa, să ia medicamente pentru a o face și mai bolnavă. Copila era forțată să mănânce printr-un tub dureros care nu era necesar.

Se pare că și unii concetățeni de-ai noștri au pus la punct o adevărată industrie a cerșitului, în care se folosesc de persoane vulnerabile, copii, bătrâni sau persoane cu deficiențe, pentru a atrage sume de banii din cerșit. Un exemplu din România este „Metoda Accidentul”, care constă în apelarea unor persoane, în numele unor presupuse rude care ar fi avut un accident, pentru a le cere bani.  

CASIAN FĂȘIE, ROBERTO ȘENDRUȚIU

CASIAN FĂŞIE şi ROBERTO ŞENDRUŢIU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: