ALEXA & MELISA: Do you like mystery?

Asta ofera How to get away with murder,  un serial american care a avut premiera în 25 septembrie 2014. Seria O are că personaj principal pe Annalise Keating, o avocata a apărării penale și profesoară de drept la Universitatea Middleton. Annalise este o femeie de culoare cu o minte foarte complexă, o viață personală zbuciumată și cu o carieră cu suișuri și coborâșuri, care selectează în fiecare an cinci studenți pentru a lucra în firma ei de avocatură. 

Grupul pe care-l selectează în serial îi va schimbă viața pentru totdeauna. 

De ce recomandăm serialul How to get away with murder?

  1. Acțiunea serialului combină aspectele profesiunii de avocat cu viață personală a celor care slujesc legea.

2. Serialul demonstrează că o situație aparent imposibilă are de fapt o mulțime de ieșiri, soluțîi și unghiuri de vedere.

3. Personajele sunt foarte bine alese, sprijinind perfect acțiunea filmului, de parcă au fost mereu acolo. Nimeni nu pare în plus sau în minus în acest serial, însă cu toate acestea, suspansul este continuu. 

4. Dialogurile sunt tăioase, incisive, bogate în semnificațîi. 

5. Acțiunea serialului este plină de tensiune, finalul unui episod te lasă tot timpul cu întrebări și contrazice așteptările inițiale, făcând vizionarea următorului episod absolut necesară.

6. Distribuția este excelență, Viola Davis o joacă pe Annalise Keating în rolul principal, celelalte personaje sunt foarte diverse că rasă, orientare sexuală și tipologie umană, de la oameni corecți care nu ar face rău niciunei muște, la oameni care ucid și rămân totuși simpatici. 

7. Serialul utilizează o tehnică foarte interesantă, opusă flashback-ului: din timp în timp ni se oferă câteva secvențe din viitor, în cadrul cărora îi vedem pe acești studenți, speriați, cum încearcă să scape de cadavrul unui anumit om, fără să ni se reveleze cum a murit respectivul și cine l-a omorât. După care acțiunea revine în prezent, când individul respectiv trăiește și este inclus în diverse relațîi cu alte personaje, iar noi nu putem decât să ne întrebăm plini de curiozitate care vor fi evenimentele ce vor duce la moartea lui.

Foto: Alexa Szime

Vizionare plăcută!

ALEXA SZIME, MELISA HOVANEȚ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: