ANDREEA: Fără prea multe bătăi de cap

Acțiunea romanului “Graffiti Moon” nu e imprevizibilă şi deloc complicată, nu se întâmplă lucruri uluitoare, şocante, fără drame, cu toate că ambele personaje au background-ul lor impresionant, propriile probleme, regrete. Însă stilul cald, luminos, măiestria cu care autoarea zugrăveşte emoţii şi bucură inimi prin profunzimea cuvintelor, a figurilor de stil, prin lirismul cărţii, m-a făcut să termin cartea în câteva ore.

Lucy este personajul principal, un artist în modelare, care la 17 ani nu crede pe deplin în potențialul său. Aș spune că din cauza vârstei fragile pe care o are. În plus, este confuză, nesigură pe ea, extrem de vulcanică și încearcă să găsească explicații complexe unor lucruri atât de simple, tipic unei tinere de vârsta ei.

Totul are loc pe o perioadă de 24 de ore, timp în care Lucy pornește într-o aventură relatată într-un mod deosebit. Pasiunea ei pentru artă o face să admire lucrările unui artist ce poartă pseudonimul “Shadow”. Pornește în căutarea lui, dar nu singură, ci cu un vechi prieten cu care are un istoric mai aparte, Ed.

Întreaga carte se compune din perspectivele celor doi. Pe rând, atât Lucy cât și Ed, vor relata întâmplările la care vor lua parte amândoi.

Un lucru interesant pe care l-am remarcat în carte au fost versurile diferite pe care prietenul lui Shadow le scria la finalul oricărui graffiti, fapt ce dădea o notă de originalitate portretelor.

Sunt de părere că fineţea şi simplitatea sunt ingredientele de succes la acest roman, pe care îl recomand a fi citit.
“Douăzeci și patru de ore intense și pline de aventură din viețile unor tineri gata să devină adulți, să termine liceul, să descopere cine sunt cu adevărat și cine vor să fie”.

Autor: Cath Crowley, Editura Storia Books, anul apariției: 2016, traducerea în limba română: Alina Marc Ciulacu

ANDREEA FILIMON

ANDREEA FILIMON

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: