RAREȘ & GEORGE: Ce trebuie să știi înainte să cumperi un laptop

Laptop-ul este un calculator construit într-o carcasă mai redusă ca dimensiuni, care are integrat deja monitorul, tastatura și mouse-ul, care apare ca touchpad.

Înainte să cumpărați un laptop, am dori să vă prezentăm niște avantaje și dezavantaje și opinia noastră dacă este bine sau nu să cumperi un laptop.

Avantajele unui laptop considerăm că sunt mobilitatea și ușurința transportului la școală/facultate și serviciu, care, după părerea noastră îți poate salva foarte mult timp. Spațiul redus pe birou care îl oferă laptop-ul se datorează monitorului, tastaturii, touchpad-ului și componentelor calculatorului care sunt găsite în aceeași carcasă, acest lucru eliminând cablurile numeroase din spatele biroului.

Foto: Rareș Bredean

Dezavantajele unui laptop sunt: temperaturile mari de pe procesor și placa video care îi reduc din viață. Un alt dezavantaj ar fi limitarea actualizărilor hardware, acest lucru fiind posibil doar la memoria RAM și stocarea internă, fiind imposibilă schimbarea plăcii video, procesorului sau a sistemului de răcire cu unele mai bune, cum este posibil la calculatorul clasic.

Dezavantajul pe care orice laptop îl are din cauza răcirii este acela că componentele nu lucrează la puterea maximă, cum e pe computer, din cauza sistemului de răcire, care chiar și așa face față cu greu să răcească procesorul. Din această cauză, dacă vrei să te joci ceva, atunci vei auzi ventilatorul la turație maximă ca să poată răci laptop-ul, acest lucru ducând la degradarea pieselor mai rapid.

După câteva prezentări de avantaje și dezavantaje, dacă ești o persoană care folosește calculatorul doar pentru Office, filme/seriale, școală și browsing, un laptop de o valoare cuprinsă de 1.500 – 2.000 de lei va fi perfect pentru desfășurarea lor la performanțe bune, dar dacă ești o persoană care mai mult îl folosește pentru jocuri, editare sau chiar YouTuber, mai bine te-ai îndrepta spre un calculator clasic, cu componente ușor de upgradat și cu performanțe mai bune.

La sfârșitul articolului am dori să vă prezintăm trei oferte de laptop-uri care, după părerea noastră, au un pret foarte bun pentru performanțele care le pot oferi și se găsesc în intervalul de bani sugerat mai sus.

Laptopul Acer Aspire 3 – 1.750 de lei

Laptop Lenovo V14 – 1.850 de lei

Laptop HP 255 G7 – 1.899 de lei

RAREȘ BREDEAN, GEORGE LUPUȚ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: