LĂCRIMIOARA & ANDRADA: Coronavirus în voce!

Pandemia de covid schimbă în fiecare zi regulile jocului: modul de testare, statisticile, tratamentele, regulile de interacțiune socială. O veste revoluționară vine din Olanda, unde un grup de specialiști dezvoltă o metodă de stabilire a  diagnosticului pe baza amprentei vocale.

Pe scurt, subiectul intră într-o cabină, unde este invitat să își utilizeze vocea cântând sau strigând pe o tonalitate înaltă. Metoda se bazează pe faptul că, atunci când oamenii vorbesc, ei emit, odată cu fluxul de aer, o cantitate de aerosoli care conțin viruși. Astfel, aerul este extras și analizat de un aparat ultramodern. Prezența virusului este semnalată de aprinderea unui beculeț roșu.

Specialiștii precizează că nu este un test cu acuratețe maximă, el stabilind mai degrabă gradul de contagiozitate a subiectului.

În opinia noastră, această metodă neinvazivă este benefică nu doar pentru că detectează virusul covid, dar putem afla dacă corpul nostru conține și alte bacterii sau viruși care pe parcurs pot deveni periculoși.

Pentru mai multe informații, puteți accesa ACEST LINK.

LĂCRIMIOARA ȘANDRO, ANDRADA ȚENȚ 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: