ALEXANDRA: Unele promisiuni sunt făcute ca să fie încălcate

Romanul Nu ne vom despărţi niciodată de Emiko Jean ne spune povestea unei adolescente cu un trecut sfâşietor.

Carte este învăluită de mister încă de la prima pagină. Este o poveste care te uimeşte tot mai mult cu fiecare pagină citită şi te face să-ți pui o grămadă de întrebări, la care nu ţi se va răspunde prea repede.

Alice Monroe, o fată obişnuită la prima vedere, este internată într-un spital de boli mintale în urma unui incendiu, în care şi-a pierdut viaţa prietenul ei, Jason. Fata nu îşi mai aduce aminte cu amănunte ce s-a întâmplat în noaptea incendiului, dar ştie cu siguranţă cine l-a cauzat. Sora ei geamănă, Cellie.

Atrwork: Alexandra Cuc

Deşi la chip erau identice ca două picături de apă, Alice şi Cellie erau atât de diferite la comportament. Chiar dacă Alice îşi iubea sora geamănă, ştia că este ceva în neregulă cu ea. Cellie era o piromană.

Erau internate amândouă în acelaşi spital, dar în pavilioane diferite. Deşi Alice susţinea că era nevinovată de moartea prietenului ei şi era închisă pe nedrept, vom afla că lucrurile nu stau aşa. Vor fi o grămadă de răsturnări de situaţie. Evenimentele bizare şi înfricoșătoare vor începe să apară din ce în ce mai des.

În toată această aventură ameţitoare, îi va fi aliat Chase, un pacient misterios şi carismatic. Acesta îi promite adolescentei că o va ajuta să se răzbune pe sora ei, care a provocat moartea lui Jason.

Oare este Alice atât de nevinovată pe cât spune? Sau a avut şi ea o contribuţie la evenimentul tulburător? Toate acestea le veţi afla în povestea scrisă de Emiko Jean.

Cartea a fost publicată în engleză în 2015 şi ulterior a fost tradusă în română de Liviu Szoke, în 2019, la editura Epica. Cartea are 304 de pagini şi poate fi găsită pe elefant.ro, la preţul de 26,18 lei.

ALEXANDRA CUC

ALEXANDRA CUC

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: