ARIANA: Cum e vremea acolo sus?

„După ani de zile în care viața a tras-o în jos, Jodi, o adolescentă de 185 cm, decide să treacă peste complexe și se trezește prinsă într-un triunghi amoros de liceu”, este descrierea unui film de mare succes, cu un impact uimitor asupra acceptării de sine.

Tall Girl este un film american, o comedie romantică pentru adolescenți, din 2019, regizat de Nzingha Stewart, bazată pe un scenariu de Sam Wolfson.

Filmul îi are în rolurile principale pe Ava Michelle, Griffin Gluck, Sabrina Carpenter, Paris Berelc, Luke Eisner, Clara Wilsey, Anjelika Washington, Rico Paris, Angela Kinsey și Steve Zahn.

Filmul o pune în scenă pe Jodi Kreyman (Ava Michelle), o adolescentă de 16 ani, care are o înălțime de 1,87 m.  A fost înaltă pentru vârsta ei de când avea trei ani, ceea ce a făcut-o nesigură toată viața. Studenții o întreabă continuu pe Jodi „Cum este vremea acolo sus?”

În contrast, sora mai mare a lui Jodi, Harper (Sabrina Carpenter), are o înălțime medie,  aceasta fiind și câștigătoare a multiple concursuri de frumusețe. Dunkleman, prietenul de-o viață, o întreabă frecvent, dar ea este reticentă, parțial pentru că este mult mai scund decât ea.

Între timp își face simțită prezența Stig Mohlin, un student suedez care se află în America datorită programului schimbului de experiență între școli, se alătură clasei lui Jodi și este imediat interesată, alături de majoritatea fetelor din școala ei.

Cu toate acestea, Kimmy Stitcher, bully-ul lui Jodi și cea mai populară fată din liceu, începe să-i arate noului student împrejurimile. Dunkleman este îngrijorat să afle că Stig va sta la el acasă, ca familie gazdă. Jodi îi cere ajutor surorile sale pentru ca Stig să o observe. Harper și mama  o ajută cu o transformare completă.

Kimmy și Schnipper îi fac un prank call lui Jodi, prefăcându-se că sunt Stig, și o cer să se întoarcă acasă. Spre frustrarea lui Fareeda, Jodi se ascunde în baie pentru a o evita pe Kimmy. Stig și Jodi fac cunoștință, aceștia cântând la pian un musical, iar din acel moment lucrurile iau o întorsătură drastică.

Filmul acesta m-a învățat că, oricât de diferit ar fi un om, trebuie acceptat exact așa cum este și să fie pozitiv față de sine, indiferent de înălțimea sau complexele sale.

Filmul a fost lansat de Netflix pe 13 septembrie 2019.

ARIANA BUBOIU

ARIANA BUBOIU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: