EMANUEL: Legende pe patru roți ieșite la pensie

Probabil că unii dintre voi  nu sunteți pasionatți auto, dar pentru cei pasionați cel mai dureros lucru este să afle că o mașină care a fost și va rămâne în istorie ca un model legendar nu se mai fabrică.

Afland această trista stire, am simtit nevoia sa o impartasesc si cu unii fascinați de autotorisme, dar si cu cei care sunt pe drumul de a deveni. 

 Industria auto se duce de râpă din acest punct de vedere, dorindu-se ca planeta sa nu fi atat de poluată. Dar haideti sa gandim putin logic lucrurile.

Din moment ce nu vor mai exista masini care sa functioneze pe baza unui motor Otto sau unui motor Diesel, ambele dintre aceste vor fi inlocuite cu motorul electric, motor care, bineinteles, ca la orice masina, are nevoie de o baterie. Baterie care trebuie reincarcata de fiecare data cand aceasta se descarca – pentru motorul electric, bacteria e de fapt un fel de rezervor, nu ca la masinile cu care suntem obisnuiti, la care bacteria de fapt invarte electromotorul, ca sa porneasca motorul masinii.

Sursă ilustrație: pagină FB pentru pasionați auto

Ei bine, se vor elimina masinile cu care suntem obisnuiti, fiind inlocuite cu cele electrice. Electricitate care va fi obtinuta din fabrică. Aceste fabrici vor trebui sa se deschisa in toate orasele, in toate localitatile in care locuitorii vor fi obligati sa detina vehicule electrice, ceea ce, din punctul meu de vedere, va duce la o poluare mult mai mare față de poluarea de acum.

De ce nu se inventeaza motoare electrice pentru avioane? Din cate stiu eu, un avion polueaza cam cat un intreg oras. De ce sa distrugem visele pasionatilor auto? Chiar daca nu multi dintre noi ne-am permite sa intretinem un Nissan Skyline GTR R35 sau R34, modelul R35 fiind mai nou, care in acest an isi termina productia de Skyline.

Un pasionat auto nu are neaparat nevoie sa conduca o astfel de masina, ci este suficient sa o vada pe retelele de socializare, ascutandu-i motorul, vazandu-i pe alti pasionati bucurandu-se de visul lor implinit.

Mă rog, eu sunt doar unul împotriva unei lumi întregi și poate este o opinie singulară.

Din păcate, nu doar masini legendare japoneze nu vor mai fi fabricate. Masini americane, cum ar fi Chevrolette Camaro, care isi va termina productia in anul 2023 (cand au lansat noul model au hotarat ca acest model sa fie fabricat pana in 2023) – niciodata acestia nu s-au gandit ca va fi un ultim model.

O alta marca americanca ar fi Dodge Charger, fiind foarte cunoscut ca o masina cu motoare foarte mari, cu capacitati cilindrice de pana la 6.000 de centimetri cubi.

Dodge Charger R/T din anii ’70. Sursă imagine: TikTok

Pe langa celebrul Nissan Skyline, o altă japoneză foarte cunoscută nu se va mai fabrica, și anume Mitsubishi Lancer Evo. Mitsubishi Lancer Evo a ajuns la a zecea generatie de Evo, iar din păcate aici se încheie.

Înca o japoneză ultra-cunoscută care probabil curand va anunța sfârșitul producției ar fi Toyota Supra, cei de la Toyota ajungând la generația a cincea.

Aceste informații le-am obținut de pe rețelele de socializare, de pe grupuri de pasionați auto de pe Facebook, TikTok și YouTube.

 Aș dori să vă prezint în câteva cuvinte aceste minunate mașini, dar probabil într-un viitor material, deja în pregătire.

EMANUEL GAVRILĂ

EMANUEL GAVRILĂ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: