RAREȘ & RAREȘ: Noile procesoare și plăci video AMD cuceresc piața

La fiecare doi-trei ani, marile firme AMD, Intel și Nvidia se întrec să prezinte noile procesoare și plăci video care vor apărea pe piață până la sfârșitul anului.

Între aceste trei companii există o rivalitate pe două domenii mari: AMD cu Nvidia în materie de plăci video și AMD cu Intel în materie de procesoare. AMD este una dintre cele mai mari firme, luptându-se cu celelalte pe două domenii diferite de componente de calculator.

Sursă imagine: arhiva personală Rareș Bredean

Luna trecută, marile firme de placi video și-au anunțat noile plăci video, prima prezentare fiind de la Nvidia, cu noua generatie RTX 3000 care din prezentare va revoluționa lumea gaming-ului modern, reușind să dubleze performanțele față de generația RTX 2000.

Prețul este mai mic, iar placa video RTX 3070 întrece vechea placă de top RTX 2080 și în specificații. Prețul noi generații este de 600 de dolari față de 1200 de dolari care era rtx 2080 ti.

După două săptămâni de la lansare, AMD vine cu generația Rx 6000, care din prezentarea lor este considerabil mai bună decât noua generație de la Nvidia. Rx 6000 este o placa video care promite performante mai bune în jocuri decât RTX. Prețul de vânzare va fi de 650 de dolari pentru placa video rx 6800, față de 700 de dolari pentru Nvidia RTX 3080.

În materie de procesoare, AMD reușește statistic să întreacă noile procesoare Intel generația a X-a cu generația 5000 de la AMD.

Intel a fost cea mai bună firma de procesoare in ultimii 20 de ani, dar de la apariția seriei Ryzen de la AMD, Intel își pierde supremația, iar AMD devine cea mai bună firmă de procesoare, după părerea mea, raportul preț – calitate fiind mult mai bun decât la rivalii de la Intel.

Dacă ați vrea să vă faceți un upgrade la calculator, v-aș sugera să optați spre seriile de la AMD de procesoare si placi video. Sunt la un pret mai bun decat la concurentă iar pentru cei ce au nevoie de pentru editare, numărul mare de thread-uri si de nuclee ii va ajuta mult.

V-aș sugera să urmăriți prezentările de la AMD, Intel și Nvidia pentru a vă putea forma propria opinie despre noua tehnologie în materie de PC.

RAREȘ BREDEAN, RAREȘ KENDEREȘI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: