ARIANA: Muzica supraviețuiește oricărei catastrofe. Plus VIDEO

Îmi amintesc primele cântece pe care le-am îngânat în jurul vârstei de 7 ani.

Această întâlnire cu muzica mi-a fost facilitată de învățătoarea mea din clasele I-IV și mai ales de bunica mea, Mândru Violeta, cântăreață profesionistă de muzică populară (a avut câteva înregistrări la ,,Floarea din grădină”, care din păcate au fost distruse în urma unui incendiu).

Bunica a recunoscut ceva în vocea și în timbrul meu și mi-a încredințat cântece culese din toate colțurile țării.

Primul contact cu scena a fost prin clasa a VII-a la concursul județean „Cântați cu noi”, iar de atunci am apărut  de multe ori pe diferite scene.      

În jurul vârstei de 9 ani, am făcut tranziția de la muzica populară la cea pop, adoptând direct repertoriul în limba engleză. Cântam piesele unor artiști care mă fascinau, aceștia fiind Cascada, Cult to follow, Breaking Benjamin, Sia și Adele. Vocile pe care mi-aș fi dorit să le reproduc sunt ale lui Adele și Sia.

La 13 ani am început să fac cursuri sub mâna doamnei profesoare Meda Horjan, am câștigat multă încredere, mi-am extins repertoriul și am început să particip la concursuri. Îi datorez multe doamnei Meda Horjan, pentru că a avut un puternic rol formator în viața mea. În 2017 am câștigat cel mai important premiu  de până în acel moment, locul I la Festivalul Lira, care a avut loc în Maramureș.

La unele concursuri, alături de prestigiul premiului, am primit și sume în bani.

Un premiu mai recent este cel de la Kharisma 2019.

Prin participarea la mai multe concursuri și festivale, am atras atenția echipei „Românii au talent”, care m-au invitat  să particip la preselecții în data de 20 septembrie a.c.

„Concertelor

online

le lipsește

emoția și

scurtcircuitul

între artist

și public”

Aloc muzicii zeci de ore în fiecare săptămână, repetând cu profesoara mea sau singură, încercând  să generez interpretări personale ale unor piese consacrate.

Când repet singură, mă folosesc de negative de pe YouTube de pe channel-ul ,,King Sing”. Deocamdată, nu am un canal de YouTube propriu, dar e posibil să-mi deschid unul în viitor, pentru a avea o platformă personală.    

Repetând pe negativul piesei “Set fire to the rain” din repertoriul lui Adele

Până acum cred că mi-au ieșit  destul de bine interpretările pieselor ,,One and only” , ,,When we where young” și ,,New rules”. Sunt deschisă să fac o schimbare și să abordez mai serios și alte genuri de muzică.

Pot să spun că sunt afectată ca și toată lumea de întreruperea evenimentelor și  spectacolelor; nu sunt fană a concertelor online, deoarece le lipsește emoția și scurtcircuitul între artist și public, ca și o stare generală electrizantă. 

Cred că, în ciuda pandemiei, muzica are  un viitor, iar flacăra este menținută vie de entuziaști, de artiști consacrați și iubitorii de muzică.

ARIANA BUBOIU

Până atunci, continuu să-mi frecventez maeștrii și modelele. De la Adele am primit cheile care deschid unele emoții, de la Cult to follow am învățat să trec cu capul sus prin orice greutate, iar de la 2Scratch am primit o lecție de încredere în propriile forțe.

ARIANA BUBOIU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: