ALEX & BIANCA: Arta în șomaj tehnic

După apariția virusului în România, manifestările artistice au fost anulate, iar artiștii au fost nevoiți să-și anuleze și alte evenimente precum nunți, botezuri etc. Câțiva artiști orădeni au acceptat să ne prezinte cum li s-a schimbat viața după carantină.

ANDREI CORB este un artist tânăr, foarte îndrăgit de public, care ne-a prezentat și el câteva activități pe care le-a făcut de acasă.

andrei corb

ANDREI CORB

„În primul rând, salut cu drag și respect pe toți cititorii acestui interviu! Referitor la timpul meu în carantină, a fost un program încărcat cu diverse activități. Încă din momentul închiderii școlilor, eu m-am retras la țară, în oaza mea de liniște, unde mi-am continuat activitatea cu elevii, eu fiind învățător, online, dar fară a neglija viața familială, activitățile gospodărești sau activitatea artistică.

Cânt zilnic, citesc și caut resurse folclorice pentru a-mi îmbogăți cultura muzicală și repertorială.

La țară am simțit prea puțin tensiunea creată de această pandemie, încercând să îmi ocup timpul și să nu plec urechea la exagerările prezentate de mass-media. Sper ca lucrurile să revină la normal, chiar dacă sunt convins că oamenii vor fi reticenți în continuare.

Să ne păstrăm calmul, să ne ocupăm timpul și totul va fi bine. Doamne-ajută tuturor!”

 

Părea o glumă

„A fost odată, în data de 7 martie, o activitate interesantă pe plan artistic și cultural, având în componență două spectacole, susținute în localități diferite, ne spune iubitul interpret IONEL CĂLIN BAN. După aceste activități, artșitii au primit două zile de pauză bine meritată, numai că, surpriză! În data de 9 martie primim, de această dată prin e-mail, un anunț surprinzător și cu totul neașteptat. Ni se sistează activitatea artistică din data de 9 martie, urmând să ne continuăm activitatea de la domiciliu.

ionel ban

IONEL CĂLIN BAN

La început am luat-o ca pe o glumă, pentru că noi pregăteam un mare spectacol aniversar, care avea să fie prezentat publicului pe data de 12 martie. Primim tot prin intermediul e-mail-ului vestea că spectacolul se suspendă până la noi indicații, urmând să ne facem munca de la domiciliu și fiind nevoie să trimitem anumite rapoarte de activitate, pe care a trebuit să le facem zilnic, timp de câteva săptămani.

Acest lucru l-am făcut pană în data de 15 aprilie, când am primit un alt e-mail, în care suntem anunțați că instituția a intrat în șomaj tehnic și nu a mai trebuit să facem acele rapoarte.

Din păcate, toate activitățile artistice au fost sistate și nici chiar pană în prezent nu știm când și sub ce formă ne vom relua activitatea. Consider că domeniul artistic – și nu numai – a avut de suferit din cauza acestei pandemii, pentru că întreaga activitate artistică, atat la profesioniști, cat și la liber-profesioniști, este momentan în pauză”.

Acestea au fost câteva aspecte din viața câtorva artiști, odată cu această carantină, pe care în câteva zile mulți o vor face uitată.

Le mulțumim tuturor artiștilor care au avut amabilitatea de a ne prezenta ce fac atunci când au mai mult timp liber decât de obicei.

au consemnat ALEX DAVID și BIANCA CERNEAN

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: