MARIA: Scumpirea materialelor de protecţie, cauza majorării tarifelor stomatologice

Începând cu data de 18 mai, majoritatea cabinetelor stomatologice şi-au reluat activitatea,  după două luni de pauză datorată pandemiei.

Printre ele se numără şi Clinica Dentis din Oradea.

dentist cabinet

Sursă foto: Facebook Clinica Dentis Oradea

Datorită costurilor măsurilor de prevenţie, tarifele radiologice aproape că s-au dublat pe perioada stării de urgenţă. Majorarea tarifelor s-a mai datorat şi lipsei acute şi preţurilor mari ale acelor produse.

În prezent, tarifele au mai scăzut, nu au revenit încă la normal, şi asta datorită faptului că preţul substanţelor sanitare şi a echipamentelor de protecţie sunt reflectate în manoperă.

Momentan, preţul unei radiografii panoramice este de 80 de lei, faţă de 50 de lei, cât era în mod normal. Scăderea tarifului se datorează faptului că procedura de nebulizare cu o substanţă specială nu mai este obligatorie, însă cei de la clinică o folosesc în continuare.

Conform informaţiilor oferite de către medicul stomatolog Sebastian Lascu, programările se fac telefonic, pentru a se putea şti exact când vin pacienţii. În plus, nu se acceptă ca pacienţii să vină fără programare, pentru că în acest fel s-ar putea crea îmbulzeală, încălcându-se norma distanţării sociale.

dentist

Sursă foto: Facebook Sebi Lascu

În momentul când pacienţii intră în clinică le este oferit dezinfectant pentru mâini, sunt echipaţi conform normelor de prevenţie şi trebuie să completeze un chestionar. După plecarea fiecărui pacient, cabinetul este dezinfectat cu substanţe autorizate de Direcţia de Sănătate Publică şi este folosită lampa cu ultraviolete.

Facebook Clinica Dentis Oradea

Facebook Sebastian Lascu

Clinica Dentis Oradea, str. Petru Rareş nr. 1, Oradea

Tel. 0359 444 433

MARIA PAȘCALĂU

Maria Paşcalău este absolventă a Liceului Teoretic Onifor Ghibu Oradea, secţia filologie – engleză, clasa prof. Sándor Lilla Adél, în prezent studentă în anul I la Facultatea de Jurnalism din cadrul Universităţii din Oradea.

 

maria pascalau

MARIA PAŞCALĂU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: