ELISA & DALIA: Golden Buzz! Plus VIDEO

Povestea lui Beniamin Dumbrăvan, elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic Aurel Lazăr, a început în vara anului 2015.

beni01

Acesta era abonat pe Youtube la un canal de curiozități, prezentat de doi tineri. Unul dintre cei doi, la sfârșitul unui videoclip, a anunțat că cine își dorește poate să îi viziteze canalul de beatboxing, unde postează freestyle-uri și unele tutoriale cu ajutorul cărora poți învăța mai ușor.

„Am avut o curiozitate mare, așa că am intrat să văd ce este beatbox-ul, deoarece tot auzeam de această artă a muzicii, dar nu știam exact ce este”, ne-a mărturisit Beniamin.

La început, Beniamin a crezut că tot ceea ce face băiatul acela este fake: „Am crezut că are o boxă lângă el și el își mișcă doar buzele. Nu poate fi adevărat!”

Urmărind acele videoclipuri, chiar începător fiind, a realizat că începe să se descurce și nu a renunțat: „Nu se știe niciodată unde ajungi!”

După câteva luni a ajung să fie cea mai mare pasiune a lui, practicând în fiecare zi beatboxing-ul.

După ce a început să se descurce mai bine, a început să posteze pe Facebook scurte videoclipuri. Astfel, a început să aibă mai mulți susținători, prieteni, dar mai ales familia.

La unul dintre videoclipuri din decembrie 2015, unchiul său i-a scris: „Bravo, Beni! Direct la Românii au talent!”, acesta fiind prima persoană care l-a susținut și i-a recomandat să participe.

La început a crezut că nu are șanse, iar după un an a aflat că cei de la competiție vin în Oradea pentru înscrieri. „La preselecțiile din septembrie 2016, Cluj, spre marea mea surprindere, juratului Florin Călinescu i-a plăcut atât de mult momentul meu încât a apăsat pe Golden Buzzer, butonul ce mi-a oferit șansa să merg direct în semifinală, fără selecții, având o stare de euforie de nedescris!”

În mai 2017 au fost semifinalele, iar Beniamin a fost cel mai votat concurent din semifinala din care făcea parte.

Chiar dacă nu a câștigat sezonul 7, fiind pe locul nouă, acesta nu a fost dezamăgit, ci extrem de bucuros că a ajuns atât de departe: „Experiența și faptul că am cunoscut persoane minunate, una mai talentată decât alta, au fost de ajuns”.

De atunci până în prezent continuă cu această artă, chiar dacă la noi în țară nu este atât de practicată.

„Timp de trei ani la rând, în Beiuș am fost invitat la Balul Bobocilor să cânt 5 minute, în 16 noiembrie 2016 câștigând 100 de euro. Și în prezent dacă sunt invitat la vreau eveniment, accept cu mare plăcere. Bineînțeles, după ce stabilim o sumă.”

În 9 mai, Beniamin și-a deschis un canal de YouTube unde va posta freestyle-uri și cover-uri.

beni02

BENIAMIN DUMBRĂVAN

„Dacă observați în viața voastră de zi cu zi vreun talent sau vreo pasiune, nu renunțați, continuați, deoarece nu știți niciodată unde ajungeți. Depuneți efort și munciți pentru visele voastre. Vă avertizez că fructul este foarte gustos!”, ne-a declarat Beni în final.

ELISA STANCIU, DALIA CIOARA

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: