DANIEL: Cum să pierzi identitatea unui show

În The Walking Dead, serial american făcut de către AMC, care a debutat în anul 2010, nu mai e nimic interesant.

Serialul ii are ca autori pe Angela Kang si Frank Darabont, iar in roluri principale intalnim actori precum Norman Reedus, Andrew Lincoln si Danai Gurira.

De la prima sa aparitie, cu un prim sezon spectaculos, The Walking Dead inca isi continua povestea, ajungand la al zecelea sezon, cu cel putin inca unul planificat pentru sfarsitul acestui an.

Serialul se bazeaza pe o serie de benzi desenate cu acelasi nume create de Robert Kirkman, acesta incercand sa reproduca intamplarile acestor benzi desenate si sa le transpuna pe micile ecrane.

Inca de la inceput, The Walking Dead a fost intampinat cu o receptie pozitiva atat din partea criticilor, cat si din partea fanilor, dar pe parcurs a inceput sa primeasca critici din ce in ce mai negative, in special din partea fanilor.

Problema fundamentala a serialului nu este aceea ca e un serial rau, ci ca si-a pierdut treptat identitatea. La inceput, acesta era un serial despre un grup de oameni simpli care supravietuiesc intr-o lume post-apocaliptica, focusandu-se mult asupra personajelor si a greutatilor impuse de aceasta noua lume in care traiesc.

Doar ca aceste greutati devin foarte repede previzibile si plictisitoare, creatorii serialului sunt nevoiti sa foloseasca aceleasi scenarii, din nou si din nou, fiind incapabili sa vina cu ceva inedit.

In cele din urma, aceasta previzibilitate il face un show foarte plictisitor. De fiecare data cand apare un episod, simt o rezervă imensa de a ma uita la el, o stare care nu a fost schimbată de acest timp liber pe care il avem acum.

Pana si ultimul sezon de la Game of Thrones este mai interesant, desi e un esec de proportii epice.

Majoritatea actorilor principali s-au plictisit si ei, plecand spre alte oferte mai bune, care nu le irosesc talentul lor exceptional. Acest serial contiuna deoarece lumea inca se mai uita la el, sperand ca va interveni o schimbare sau – preferabil – un final.

Am inceput sa ma uit la The Walking Dead cand aveam varsta de 10 ani, dar la cat au intins actiunea, probabil ca nici stranepotii mei n-o sa apuce sfarsitul serialui. Singurul lucru care îl poate salva este sa il termine, macar pentru fanii care au mai ramas, in ciuda problemelor sale.

DANIEL PUȘCAȘ

daniel

DANIEL PUŞCAŞ

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: