DRAGOȘ & VLAD: Inspirat de fapte reale

La un moment dat, cu toții ne lovim de problema „aș vrea și eu să văd un serial bun”, „nu știu la ce să mă mai uit”, așa că am pregătit un review de serial cu care sperăm să-ți rezolvam „problemele”.

Serialul se numeste Peaky Blinders, acesta este un serial de televiziune britanic (poate fi vizionat si pe Netflix) lansat în septembrie 2013, a cărui acțiune are loc în Birmingham, Anglia, în perioada de după Primul Razboi Mondial, în anii 1920.

image001

Peaky Blinders este o familie de gangsteri din Birmingham, din 1919, la cateva luni dupa sfarsitul Primului Razboi Mondial. Povestea serialului se bazeaza pe banda Peaky Blinders si pe liderul lor ambitios si viclean, pe nume Tommy Shelby (interpretat de Cillian Murphy).

Banda intra in atentia inspectorului-sef principal Chester Campbell, un detectiv din Irlanda regală, trimis de Winston Churchill din Belfast, unde fusese trimis „să curețe” orașul de Armata Republicana Irlandeza (IRA), comunisti, bande, criminali. Winston Churchill il mai insarcineaza pe acesta sa recupereze un transport de arme furate, care urma sa fie expediat in Libia.

Ce face mult mai interesant si palpitant acest serial este faptul ca a fost inspirat din fapte reale, banda Peaky Blinders existand in timpul Primului Razboi Mondial.

image002

În concluzie, dacă îți place adrenalina, esti pasionat de acțiune, istorie și nu ești sensibil (pentru că unele scene sunt poate prea grafice), sunt sigur că serialul Peaky Blinders ți-ar capta toată atenția și te-ar face cu siguranță să nu mai vrei să te ridici din scaun sau din pat.

DRAGOȘ HODIȘAN, VLAD BAN

dragos hodisan vlad banjpg

VLAD BAN şi DRAGOŞ HODIŞAN

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: