LUCAS & ALEX: La Casa de Papel sau Money Heist, cum îi spun englezii

În primele două părți ale serialului, un om foarte inteligent, pe nume El Profesor – Profesorul, planifică cel mai mare jaf de până acum.

resize

Pentru acest jaf, Profesorului ii trebuie un plan foarte ingenios și ajutorul a opt persoane care nu au nimic de pierdut. Scopul este de a jefui Monetăria regală a Spaniei, aproximativ 2,4 miliarde de euro, iar pentru a face asta cei opt oameni, așa-numita echipă de elită, un fel de suicide squad, trebuiesc izolați timp de 11 zile împreună cu 67 de ostatici, în spațiul închis din Monetăriei.

În cealaltă tabără, a poliției, se află personajul Raquel Murillo, inspectoarea care se ocupă de caz.

În serial se spune că există două mari provocări: timpul și Raquel, amândouă trebuiesc manipulate în același timp și la fel. Încetul cu încetul relația dintre cei doi începe sa se construiască.

În cele din urmă după cum știm cu toții, la sfârșitul primelor două sezoane, jaful pus în aplicare de El Profesor a avut succes, dar au fost câteva victime și de asta ei au plecat de acolo cu mai puțini oameni. Din suicide squad, supraviețuitorii au reușit sa scape cu banii și s-au retras cât mai departe de continentul european.

În sezonul 3 începe o nouă aventură, după ce un membru din echipa a fost luat ostatic, din cauză ca nu a fost destul de prudent, iar echipa se reunește. Profesorul vine din nou cu un plan genial de a jefui banca de aur din capitala Spaniei, Madrid.

După ce reușește sa-l obțină de la poliție pe membrul luat ostatic, aceștia întâmpină o mulțime de probleme în noul lor jaf, care până la urmă se dovedesc a fi spre folosul lor, deoarece acestea îi unesc si mai tare.

În sezonul 4, povestea continuă, acțiunile se țin lanț, iar ultimul episod ne-a lăsat în maxim suspans, așa că așteptăm cu mare nerăbdare sezonul 5.

LUCAS BIRĂU, ALEX CONTRAȘ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: