ALEX HULEA: Recuzita pentru ciclism

Iubitorii de ciclism extrem știu că de mult timp în Parcul Național Zion din Utah, Statele Unite, are loc unul dintre cele mai mari concursuri de gen.

În 2019 câștigător a fost Brandon Semenuk din Columbia Britanică, în vârstă de 29 de ani.

Poate unii dintre voi v-ati gandit sa va apucati de un astfel de sport, așa că va prezint în continuare cateva informatii pe care orice incepator ar trebui să le știe.

În primul rand, trebuie sa stiti ca este un sport cu foarte multe riscuri.

Pentru a evita o multime de lovituri, trebuie sa purtati in primul rand o casca full face, deoarece pot spune din propria experienta ca este foarte importanta.

De asemenea, trebuie sa aveți aparatori precum: genunchiere , armura, cotiere si ochelari.

Ai nevoie de o bicicleta care sa fie capabila de acest tip de sport. O bicicleta pentru sport extrem trebuie sa aiba urmatoarele elemente: o suspensie buna pe față; de asemenea o suspensie buna pe spate; un schimbator care sa poata sa schimbe vitezele cat mai repede si cat mai bine; foarte importante sunt franele bne, care sa te poata opri in cel mai scurt timp, in caz de orice problema; un cadru care sa fie rezistent pentru orice tip de saritura.

O bicicleta de tipul acesta nu costa tocmai putin, ci incepe de la cel putin 1.000 de euro si  poate ajunge chiar si la peste 9.000 de euro, depinde de firma si de componente.

Foto: Alex Hulea

În final, as vrea să vă prezint o fotografie cam cum ar trebui să arate o bicicletă pentru acest tip de sport, aceasta fiind chiar bicicleta mea!

ALEX HULEA

alex hulea

ALEX HULEA

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: